Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μην απαντάς στη βία με βία!

880 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα δύο πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες στα δύο Αμφιθέατρα του Σχολείου μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Η Β’ Γυμνασίου υποδέχθηκε την κυρία Ιωάννα Γκίκα, εξειδικευμένη Ψυχολόγο και συνεργάτιδα στο Χαμόγελο του Παιδιού, η οποία μίλησε στα παιδιά για όλες τις μορφές της βίας, τους ενδεδειγμένους τρόπους επίλυσης σχετικών καταστάσεων και αναφέρθηκε στα πρόσωπα στα οποία μπορούν να απευθύνονται είτε υποστούν τα ίδια, είτε παρατηρήσουν κάποιο περιστατικό βίας. Στην παρουσίασή της η κυρία Γκίκα αναφέρθηκε και στη δράση του “Χαμόγελου” και την γραμμή υποστήριξης (1056) με την οποία μπορεί να επικοινωνήσει κάθε παιδί δωρεάν και ανώνυμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσει.
Η Στ΄ Δημοτικού παρακολούθησε ενημερωτική ομιλία από δύο αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το τι ακριβώς θεωρείται εκφοβισμός, ποια είναι τα προφίλ του «θύματος», του «θύτη», αλλά και του «παρατηρητή», μίλησαν για την ενσυναίσθηση και για τις διαφορετικές εκδοχές με τις οποίες μπορεί να εκφραστεί η βία. Μέσα από ερωτήσεις που τους έθεσαν οι ομιλητές, τα παιδιά της έκτης κατάλαβαν ότι το σημαντικότερο είναι να γνωρίζουν πως σε οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι απειλούνται είτε τα ίδια, είτε κάποιος συμμαθητής τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα ενήλικο άτομο που εμπιστεύονται και να το ενημερώσουν σχετικά με την κατάσταση.