Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μονοήμερες εκδρομές Γ’ και Δ’ Δημοτικού

1024 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι μονοήμερες εκδρομές της Γ’ και της Δ’ Δημοτικού στις Μυκήνες και την Αίγινα αντίστοιχα.
Τα τριτάκια, αφού αναχώρησαν από το Σχολείο, κατευθύνθηκαν προς ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO, στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Aφού ξεναγήθηκαν στον χώρο της προϊστορικής Ακρόπολης και στον τάφο του Αγαμέμνονα, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο των Μυκηνών και είδαν από κοντά εκθέματα που προέρχοναι από ανασκαφικές έρευνες. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και θαύμασαν τον ναό του Δία.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ Δημοτικού ταξίδεψαν μέχρι το νησί της Αίγινας, όπου και περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και στον Ναό της Αθηνάς Αφαίας και θαύμασαν τη θέα στην απέραντη γαλάζια θάλασσα. Έπειτα, τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς τους περιπλανήθηκαν στα στενά της πόλης καθώς και στην αγορά του νησιού.
Λίγο πριν την επιστροφή τους, όλα τα παιδιά είχαν ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και διασκέδαση!