Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Σχολική βία

800 600 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, οι μαθητές της α΄ Γυμνασίου παρακολουθήσαμε στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας εκδήλωση με θέμα τη σχολική βία. Την ενημέρωση ανέλαβε ο κ. Κωστής, ψυχολόγος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού.

Ο κ. Κωστής μας μίλησε για τις μορφές του bullying και την αντιμετώπισή του. Επίσης, μας εξήγησε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στον σχολικό χώρο. Επιπλέον, τόνισε ότι οι μαθητές που έχουν δεχθεί σωματική βία πολλές φορές, πρέπει να αντιδρούν και να μην επιτρέπουν να επαναληφθεί. Είναι αναγκαίο να μιλούν στους καθηγητές τους ή τους γονείς τους. Τέλος, μας είπε ότι τα παιδιά που ασκούν βία ενδεχομένως το κάνουν, γιατί το έχουν βιώσει και τα ίδια στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να αντιδρούν βίαια σε συμμαθητές / συμμαθήτριες.

Τέλος, πιστεύουμε ότι η εκδήλωση μάς άγγιξε και αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει, διότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών και να παραιτηθούν ακόμη και από τα όνειρά τους.

Οι μαθητές  της α΄ Γυμνασίου

Άλκηστις Λιόλιου
Στέλιος Παντελούκας