Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Τα ξενόγλωσσα τμήματα του Δημοτικού γιορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Η γιορτή του Αγίου Νικολάου είχε την τιμητική του χθες στα ξενόγλωσσα τμήματα του Δημοτικού μας!
Στο τμήμα των Γαλλικών, τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού μαζί με τις δασκάλες τους υποδέχθηκαν τον Saint Nicolas, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, τραγουδώντας δυνατά “Venez, venez Saint Nicolas”! Σε εορταστικό κλίμα έμαθαν την ιστορία του, τον βοηθό του Père Fouettard, καθώς και το φιλανθρωπικό του έργο. Ζωγράφισαν, αντάλλαξαν λιχουδιές, έγραψαν γράμματα και του υποσχέθηκαν πως θα είναι συνεπείς με τα μαθήματά τους για να παίρνουν καραμέλες!
Στο τμήμα των Γερμανικών, τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού είπαν τραγούδια που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη γιορτή και γνώρισαν τα έθιμα που πραγματοποιούνται την ημέρα αυτή. Στη Γερμανία ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των παιδιών. Την παραμονή της 6ης Δεκέμβρη, τα παιδιά αφήνουν έξω από το σπίτι τις μπότες, τις κάλτσες ή τα παπούτσια τους και ελπίζουν πως θα τα γεμίσει ο Άγιος με δώρα μόλις φτάσει. Σύμφωνα με την παράδοση έρχεται με γαϊδούρι ή άλογο και αφήνει σοκολάτες, μανταρίνια, ξηρούς καρπούς και γλυκά στα παιδιά που ήταν ”καλά”. Αντίστοιχα, στα ”άτακτα” παιδιά αφήνει ξύλινα κοντάρια, κάρβουνο ή πατάτες για τα “φοβερίσει”. Στη δική μας περίπτωση, τα παιδιά δημιούργησαν σάκους γεμάτους δώρα και στο τέλος του μαθήματος έψαχναν μέσα στην τάξη να βρουν κάλτσες με λιχουδιές και μανταρίνια που τους είχε αφήσει. Schönen Nikolaustag !