Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

“50 χρόνια μνήμης ενός άλματος στον ουρανό” ~ 1973-2023

819 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Δύο πολύ ξεχωριστά αφιερώματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου παρουσιάστηκαν στα Αμφιθέατρα του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου μας.
Η εκδηλώση εορτασμού στο Δημοτικό πραγματοποιήθηκε από ομάδα παιδιών της Στ’ Δημοτικού και ήταν αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, που άφησε πίσω του σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, τον Γιάννη Ρίτσο. Αφού παρουσίασαν ένα μικρό δρώμενο σχετικά με τους “σωτήρες της πατρίδος μας”, διηγήθηκαν το χρονικό της δικτατορίας, απήγγειλαν ποιήματα όπως “Το αγόρι και η πόρτα” και “Το σώμα και το αίμα”. Στη συνέχεια παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό της εποχής, το οποίο αποτύπωνε επακριβώς τα γεγονότα και το γενικότερο κλίμα εκείνης της εποχής. Στη γιορτή συμμετείχε και η χορωδία της Δ’ Δημοτικού με χαρακτηριστικά τραγούδια όπως “Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία” και “Όταν σφίγγουν το χέρι”.
Οι υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού συζήτησαν στις τάξεις τους για τις θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, εκφράστηκαν δημιουργικά και απέτισαν το δικό τους φόρο τιμής στους αγωνιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου.
Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μας οργάνωσαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές και τους καθηγητές τους τη γιορτή για την 17η Νοέμβρη, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Το θεατρικό δρώμενο που δημιούργησαν αποτύπωνε μια παρέα παιδιών που συζητούσαν και θυμούνταν τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής προβλήθηκε και η μαρτυρία της γιαγιάς της μαθήτριάς μας Ε. Δ., η οποία ανέδειξε τα γεγονότα της εποχής και το κλίμα αναβρασμού που κυριαρχούσε. Τη γιορτή περιέβαλε μουσικά η ορχήστρα του Σχολείου μας.
Ευχαριστούμε θερμά για την επιμέλεια και την οργάνωση:
-την κα Ευαλήνη Καραπιπέρη, υπεύθυνη για τη γιορτή του Δημοτικού
-τις καθηγήτριες Ελεάννα Βλαβιανού και Μαρία Κοζύρη, υπεύθυνες για τη γιορτή του Γυμνασίου-Λυκείου
-τον κο Σάββα Ρακιντζάκη και την Αθηνά Γρατσούνα, για την προετοιμασία της Χορωδίας 👏🏻👏🏻