Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Eορτασμοί 17ης Νοεμβρίου 1973

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
49 χρόνια από την 17η Νοεμβρίου 1973 και όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες του Σχολείου τίμησαν όσους εξεγέρθηκαν έναντι στο καθεστώς Χούντας με βασικό σύνθημα το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».
Οι εκπαιδευτικοί των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού εξήγησαν στους μαθητές και τις μαθήτριές τους το χρονικό της δικτατορίας, καθώς και τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της συγκεκριμένης εξέγερσης και στη συνέχεια κατασκεύασαν όμορφες χειροτεχνίες.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Θεατρικού Ομίλου και της Χορωδίας μετέδωσαν στα παιδιά της Ε’ και της Στ’ τάξης του Δημοτικού το κλίμα που επικρατούσε στη χώρα τόσο κατά τη διάρκεια της Χούντας, όσο και την ημέρα της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο μέσα από θεατρικούς διαλόγους, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια.
Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ο φετινός εορτασμός για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στόχευε αφενός στην ανάδειξη της διαφθοράς και της βιαιότητας των δικτατόρων και αφετέρου στην προβολή της αυταπάρνησης και της θυσίας των ανθρώπων που είπαν «ως εδώ», οι περισσότεροι από τους οποίους παρέμειναν άγνωστοι. Μέσα από την παρουσίαση γεγονότων και αφηγήσεων που αφορούσαν τη δράση γνωστών και αγνώστων πρωταγωνιστών στην ιστορική διαδρομή των επτά ετών της δικτατορίας, αναδείχθηκε το ιστορικό και κοινωνικό υπόστρωμα που οδήγησε στην εξέγερση. Στη γιορτή συμμετείχαν ενεργά 20 μαθήτριες και μαθητές και των δύο βαθμίδων σε ποικίλους ρόλους οι οποίοι περιλάμβαναν τη μουσική επένδυση της γιορτής, τη θεατρική απόδοση, την αφήγηση, την απαγγελία ποιημάτων και τη δραματοποίηση ιστορικών λόγων της περιόδου.
Ευχαριστούμε θερμά τις/τους εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν τους εορτασμούς!