Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Eπίσκεψη Α’ Γυμνασίου στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, μαζί με τον καθηγητή τους κύριο Γ. Κοντόκωστα, επισκέφθηκαν την διασκεδαστική και εκπαιδευτική διαδραστική έκθεση «Αναζητώντας τα μυστικά της Γης» στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πρώτο μέρος της επίσκεψης, η καθηγήτρια του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας κ. Νομικού ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για το πώς οι θαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των γεωλογικών μυστηρίων της Γης και έδωσε σημαντικές πληροφορίες για την ηφαιστειακή ιστορία της περιοχής.
Έπειτα, τα παιδιά συμμετείχαν σε μία διαδραστική έκθεση Γεωμυθολογίας που ξεκινούσε από τον μύθο και έφθανε στην αλήθεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους άθλους του Ηρακλή, οι οποίοι ερμηνεύθηκαν με γεωλογικά και παλαιοντολογικά φαινόμενα.