Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Η σχολική χρονιά 2021 – 2022 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά με τους/τις μαθητές/μαθήτριες να επανέρχονται στη διά ζώσης διδασκαλία μετά από δύο χρόνια, αλλά με αυστηρά υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας Covid-19, που δυσχέραναν το έργο όλων μας. H τηλεκπαίδευση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα επηρέασε σημαντικά τους/τις υποψηφίους, άλλους/άλλες θετικά και άλλους/άλλες αρνητικά.

Οι απόφοιτοι του τρέχοντος σχολικού έτους χωρίς την εμπειρία των Προαγωγικών Εξετάσεων της Α΄ και της Β΄ Λυκείου, αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια προήχθησαν στην επόμενη τάξη μόνο με την προφορική τους βαθμολογία, κλήθηκαν φέτος να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τόσο των Απολυτηρίων όσο και των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φετινών εξετάσεων, αν εξαιρέσει κανείς την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που καθιερώθηκε από πέρυσι, ήταν οι διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων κατά τον υπολογισμό των μορίων για εισαγωγή στα Τμήματα των Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επιδόσεις των μαθητών/μαθητριών μας αξιολογούνται ως εξαιρετικές, συγκρινόμενες και με τις αντίστοιχες σε εθνικό επίπεδο, και είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επιτυχία, για μία ακόμα χρονιά, στα αποτελέσματα επιλογής, που ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα: Από τους/τις 65 μαθητές/μαθήτριές μας που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχαν δικαίωμα υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου οι 61 (ποσοστό 93,8% ενώ το αντίστοιχο σε εθνικό επίπεδο είναι 71,5%). Υπέβαλαν Μηχανογραφικό Δελτίο οι 60 και εισήχθησαν και οι 60 σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ποσοστό επιτυχίας 92,3%). Το αποτέλεσμα αυτό μας αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένους, αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του ότι το αντίστοιχο ποσοστό σε εθνικό επίπεδο είναι 68,83%. Το 62% των επιτυχόντων/επιτυχουσών μας εισήχθη σε σχολές της Αθήνας, ενώ το 38% σε σχολές της Επαρχίας.

Στα επόμενα διαγράμματα φαίνεται η διακύμανση αυτών των ποσοστών εισαγωγής στα 26 χρόνια λειτουργίας του Λυκείου των Νέων Εκπαιδευτηρίων.

(1η χρονιά αποφοίτων το 1999 με το σύστημα των δεσμών, ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων).

Πολύ καλά ήταν και τα αποτελέσματα και για τους/τις αποφοίτους μας που έλαβαν εκ νέου μέρος στις εξετάσεις, αλλά και για εκείνους/εκείνες που κατέθεσαν μηχανογραφικό δελτίο για να είναι υποψήφιοι/υποψήφιες για το 10% των θέσεων.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα όλων των υποψηφίων εδώ.

(Σύμφωνα με τον νόμο για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων – GDPR – που βρίσκεται σε ισχύ από τον Μάιο του 2018, τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί χωρίς τα ονομαστικά στοιχεία των επιτυχόντων/επιτυχουσών μας, αλλά με τους κωδικούς αριθμούς υποψηφίων).

Η Διεύθυνση και το προσωπικό των Νέων Εκπαιδευτηρίων συγχαίρουμε τους/τις αποφοίτους μας και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

Θοδωρής Σφυρής, M.Sc.

Διευθυντής Γενικού Λυκείου