Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Λύκειο ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα στον απαιτητικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φιλοδοξία των Ιδρυτών, αλλά και ολόκληρης της επιτελικής ομάδας που επανδρώνει το Λύκειο, είναι να δικαιώνει καθημερινά με το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, τον τίτλο του Προτύπου.

Διδασκαλία με την αιχμή της τεχνολογίας στο πρώτο ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια

Για να επιτευχθούν οι υψηλοί εκπαιδευτικοί στόχοι των «Νέων Εκπαιδευτηρίων» κρίθηκε αναγκαία η διεύρυνση του ωρολογίου προγράμματος καθημερινής εργασίας.

Μέσα στο ωράριο του Λυκείου δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει άνεση χρόνου για κάλυψη ολόκληρου του κύκλου της διδακτέας ύλης, έτσι ώστε να καθίσταται περιττή η οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια.

Διαρκής επιδίωξη, κατά την κατάρτιση του Προγράμματος Σπουδών είναι η εξερεύνηση μεθόδων για πληρέστερη διδασκαλία, διεύρυνση και καλύτερη εμπέδωση της ύλης, καθώς και η παροχή της δυνατότητας συμμετοχής σε πολλές επιμορφωτικές ψυχαγωγικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η ύλη των σχολικών βιβλίων δεν αποτελεί παρά το έναυσμα για επέκταση και εμβάθυνση των γνώσεων και εμπειριών, με κατάρτιση πλήθους προσθέτων και ασκήσεων, ακόμη και ολόκληρων δικών μας διδακτικών εγχειριδίων. Ο έλεγχος της επίδοσης των μαθητών πραγματοποιείται με συχνότατες προφορικές και γραπτές εξετάσεις.

Το διδακτικό έργο επικουρείται από τις συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις (σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, σε ερευνητικά ιδρύματα και βιομηχανικές μονάδες), οι οποίες γίνονται παράλληλα και συμπληρωματικά προς την ύλη των μαθημάτων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας στο Λύκειο, για το βασικό πρόγραμμα σπουδών, έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.

ΛΥΚΕΙΟ: Τάξη: Α΄, 08:25 έως τις 15:00 και Β΄ & Γ΄, 08:25 έως τις 14:15.

Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Γυμνάσιο - Λύκειο των Νέων εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα

Σο Λύκειο δίνεται επίσης ιδιαίτερη σημασία στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των παιδιών με την εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων (εκθέσεων, συζητήσεων, δραματοποιήσεων κ.λ.π.) μέσα και έξω από την τάξη, μέρος των οποίων αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εντατική εργασία πάνω στα ειδικά μαθήματα, που από το Δημοτικό καλλιεργούνται συστηματικά και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των «Νέων Εκπαιδευτηρίων», όπως η Αγγλική Γλώσσα, η Μουσική, η έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π.

Στην Αγγλική γλώσσα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν στα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και σε διεθνώς καθιερωμένα διπλώματα Αγγλικής Γλώσσας, όπως εκείνα των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan (First Certificate, Advanced, Proficiency κ.λ.π.).

Δεύτερη ξένη γλώσσα: Οι μαθητές επιλέγουν μεταξύ Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας, που διδάσκονται σύμφωνα με τα προγράμματα του Ινστιτούτου Goethe και του Γαλλικού Ινστιτούτου αντίστοιχα.

Όμιλοι: Για δύο ώρες την εβδομάδα, οι μαθητές μπορούν να ενταχθούν σε επιμορφωτικά μαθήματα και πολιτιστικές ή άλλες δραστηριότητες, που οι ίδιοι θα επιλέξουν απόλυτα ελεύθερα, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στο πλαίσιο των Ομίλων.

Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης του Λυκείου μας

18 Ιανουαρίου 2019

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στη φετινή τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/μαθητριών της Α΄ τάξης του Λυκείου μας, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis  (http://www.manessistravel.gr), από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 (αναχώρηση) μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 (επιστροφή) θα επισκεφθούμε τους Δελφούς, την Αράχοβα, την Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Read more

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ τάξης του Λυκείου μας

18 Ιανουαρίου 2019

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στη φετινή τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/μαθητριών της Β΄ τάξης του Λυκείου μας, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis  (http://www.manessistravel.gr), από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 (αναχώρηση) μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 (επιστροφή), θα επισκεφθούμε τον Βόλο και το Πήλιο.

Read more

Πρόγραμμα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – Θεατρική παράσταση «Ο Συμβολαιογράφος»

18 Ιανουαρίου 2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδρομές το Σχολείο μας, προγραμμάτισε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου – Λυκείου, να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, την παράσταση «Ο Συμβολαιογράφος»

Read more

FINAL 8 ομάδας βόλεϊ μαθητριών Λυκείων ΑΣΙΣ

19 Ιανουαρίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα Πετοσφαίρισης των μαθητριών του Λυκείου μας, συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στo πλαίσιo του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων), το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.

Read more

Συνεδρίαση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

23 Ιανουαρίου 2019

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα σας καλεί στην 3η ανοικτή συνεδρίαση για το σχολικό έτος 2018-2019, που θα γίνει για τους γονείς όλων των βαθμίδων, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00, στον χώρο της Γραμματείας του Δημοτικού.

Read more

Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων-εκπαιδευτικών Γυμνασίου-Λυκείου

30 Μαΐου 2019

Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου και του Λυκείου μας ενημερώνει για την πρόοδο των μαθητών τους γονείς και τους κηδεμόνες, τις παρακάτω ημέρες και ώρες.

Read more

Ιαν
18
Πα
Πρόγραμμα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ «Ο Συμβολαιογράφος» ΓΥΜ-ΛΥΚ
Ιαν 18 @ 7:45 μμ – 11:30 μμ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 19:45 – 23:30
Πρόγραμμα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Θέατρο Χώρα, «Ο Συμβολαιογράφος»
Για τα παιδιά του Γυμνασίου – Λυκείου

Ιαν
19
Σα
FINAL 8 ομάδας βόλεϊ μαθητριών Λυκείων ΑΣΙΣ
Ιαν 19 @ 10:00 πμ – 11:00 πμ

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα Πετοσφαίρισης των μαθητριών του Λυκείου μας, συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στo πλαίσιo του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων), το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.

Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου, το αργότερο στις 8:30.
Η επιστροφή αναμένεται περίπου στις 12:30.
Η μεταφορά των παιδιών από και προς το Σχολείο, θα γίνει με ευθύνη των γονέων.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977 237577 κ. Παναγιώτα Λυκοδήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

   
 

10:00 – 11:00

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ – Ε.Ε.Ι ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΨΥΧΙΚΟΥ

Σας περιμένουμε
Από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής
και Αθλητισμού

 

 

Ιαν
22
Τρ
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ A1 ΛΥΚ
Ιαν 22 @ 9:30 πμ – 12:00 μμ
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ A3 ΛΥΚ
Ιαν 22 @ 11:00 πμ – 2:00 μμ
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Α3 ΛΥΚ
Ιαν 22 @ 11:00 πμ – 2:00 μμ
Ιαν
23
Τε
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α2 ΛΥΚ
Ιαν 23 @ 9:30 πμ – 11:30 πμ
Έλεγχοι προόδου Α΄ τετραμήνου
Ιαν 23 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ

Παράδοση ελέγχων Α΄ τετραμήνου

Γυμνασίου – Λυκείου

Συνεδρίαση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Ιαν 23 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ
Ιαν
24
Πε
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α3 ΛΥΚ
Ιαν 24 @ 9:30 πμ – 12:00 μμ
Ιαν
26
Σα
1ο ΜΑΘΗΜΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΚΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ Γ΄-ΣΤ΄, ΓΥΜ, Α΄ Β΄ ΛΥΚ
Ιαν 26 @ 5:00 πμ – 6:00 μμ
Φεβ
28
Πε
Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης Λυκείου
Φεβ 28 @ 5:30 πμ – Μαρ 4 @ 10:00 μμ

Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης Λυκείου Ρώμη – Φλωρεντία

Μαρ
2
Σα
3ο ΜΑΘΗΜΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΚΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ Γ΄-ΣΤ΄, ΓΥΜ, Α΄ Β΄ ΛΥΚ
Μαρ 2 @ 5:00 πμ – 6:00 μμ
Μαρ
28
Πε
Ημερίδα ΣΕΠ μαθητών Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου
Μαρ 28 @ 12:00 μμ – 2:00 μμ
Απρ
19
Πα
3ήμερη εκδρομή γ’ Γυμνασίου, Α΄, Β΄ Λυκείου
Απρ 19 @ 9:00 πμ – Απρ 21 @ 6:00 μμ