Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Λύκειο ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα στον απαιτητικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φιλοδοξία των Ιδρυτών, αλλά και ολόκληρης της επιτελικής ομάδας που επανδρώνει το Λύκειο, είναι να δικαιώνει καθημερινά με το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, τον τίτλο του Προτύπου.

Διδασκαλία με την αιχμή της τεχνολογίας στο πρώτο ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια

Για να επιτευχθούν οι υψηλοί εκπαιδευτικοί στόχοι των «Νέων Εκπαιδευτηρίων» κρίθηκε αναγκαία η διεύρυνση του ωρολογίου προγράμματος καθημερινής εργασίας.

Μέσα στο ωράριο του Λυκείου δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει άνεση χρόνου για κάλυψη ολόκληρου του κύκλου της διδακτέας ύλης, έτσι ώστε να καθίσταται περιττή η οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια.

Διαρκής επιδίωξη, κατά την κατάρτιση του Προγράμματος Σπουδών είναι η εξερεύνηση μεθόδων για πληρέστερη διδασκαλία, διεύρυνση και καλύτερη εμπέδωση της ύλης, καθώς και η παροχή της δυνατότητας συμμετοχής σε πολλές επιμορφωτικές ψυχαγωγικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η ύλη των σχολικών βιβλίων δεν αποτελεί παρά το έναυσμα για επέκταση και εμβάθυνση των γνώσεων και εμπειριών, με κατάρτιση πλήθους προσθέτων και ασκήσεων, ακόμη και ολόκληρων δικών μας διδακτικών εγχειριδίων. Ο έλεγχος της επίδοσης των μαθητών πραγματοποιείται με συχνότατες προφορικές και γραπτές εξετάσεις.

Το διδακτικό έργο επικουρείται από τις συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις (σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, σε ερευνητικά ιδρύματα και βιομηχανικές μονάδες), οι οποίες γίνονται παράλληλα και συμπληρωματικά προς την ύλη των μαθημάτων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας στο Λύκειο, για το βασικό πρόγραμμα σπουδών, έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.

ΛΥΚΕΙΟ: Τάξη: Α΄, 08:25 έως τις 15:00 και Β΄ & Γ΄, 08:25 έως τις 14:15.

Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Γυμνάσιο - Λύκειο των Νέων εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα

Σο Λύκειο δίνεται επίσης ιδιαίτερη σημασία στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των παιδιών με την εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων (εκθέσεων, συζητήσεων, δραματοποιήσεων κ.λ.π.) μέσα και έξω από την τάξη, μέρος των οποίων αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εντατική εργασία πάνω στα ειδικά μαθήματα, που από το Δημοτικό καλλιεργούνται συστηματικά και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των «Νέων Εκπαιδευτηρίων», όπως η Αγγλική Γλώσσα, η Μουσική, η έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π.

Στην Αγγλική γλώσσα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν στα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και σε διεθνώς καθιερωμένα διπλώματα Αγγλικής Γλώσσας, όπως εκείνα των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan (First Certificate, Advanced, Proficiency κ.λ.π.).

Δεύτερη ξένη γλώσσα: Οι μαθητές επιλέγουν μεταξύ Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας, που διδάσκονται σύμφωνα με τα προγράμματα του Ινστιτούτου Goethe και του Γαλλικού Ινστιτούτου αντίστοιχα.

Όμιλοι: Για δύο ώρες την εβδομάδα, οι μαθητές μπορούν να ενταχθούν σε επιμορφωτικά μαθήματα και πολιτιστικές ή άλλες δραστηριότητες, που οι ίδιοι θα επιλέξουν απόλυτα ελεύθερα, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στο πλαίσιο των Ομίλων.

Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Κατάταξη Αποφοίτων Γυμνασίων Σχολείων στην Α’ Λυκείου

3 Απριλίου 2019

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί σε κατάταξη των αποφοίτων μαθητών / μαθητριών Γυμνασίου στα Δημόσια Λύκεια της διαμονής τους, αποστέλλει, μέσω της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αττικής, εγκύκλιο με Θέμα: «Κατάταξη Αποφοίτων Γυμνασίων Σχολείων στην Α’ Λυκείου».

Read more

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων Γεννηθέντων το 2001

1 Μαΐου 2019

Συνημμένη θα βρείτε την εγκύκλιο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με θέμα:  «Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις ΣΥ (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2001)» προκειμένου να λάβετε γνώση για τις στρατολογικές υποχρεώσεις των παιδιών σας.

Read more

Ανανέωση εγγραφών 2019

10 Μαΐου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία εγγραφών νέων μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020 για το Νηπιαγωγείο, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων για κάθε σχολική βαθμίδα.

Read more

Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων-εκπαιδευτικών Γυμνασίου-Λυκείου

30 Μαΐου 2019

Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου και του Λυκείου μας ενημερώνει για την πρόοδο των μαθητών τους γονείς και τους κηδεμόνες, τις παρακάτω ημέρες και ώρες.

Read more

Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019

3 Ιουνίου 2019

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με αριθμό Φ.251/159046/Α5/25.9.2018 και θέμα «Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019» προκειμένου να λάβετε γνώση.

Read more

Εισαγωγή μαθητών με το 5% σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

3 Ιουνίου 2019

Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.251 /191642/Α5/09.11.2018 και θέμα: «Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)», που αφορά στην εισαγωγή μαθητών/μαθητριών με αναπηρία σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ποσοστό  5% των θέσεων των εισακτέων.

Read more

Ενημέρωση για Υποψηφίους Πανελλαδικών ΓΕΛ 2019

3 Ιουνίου 2019

Σας αποστέλλουμε, προκειμένου να λάβετε γνώση, διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ένταξη του Τμήματος Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων στο μηχανογραφικό Δελτίο των Γενικών Λυκείων 2019.

Read more

Μαρ
28
Πε
Ημερίδα ΣΕΠ μαθητών Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου
Μαρ 28 @ 12:00 μμ – 2:00 μμ
Μαρ
30
Σα
Διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» Β ΔΗΜ – Γ ΛΥΚ
Μαρ 30 @ 9:00 πμ – 10:30 πμ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, 09:00 – 10:30
Διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό»
Διδακτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου
Για τα παιδιά Β΄ Δημοτικού –  Γ΄ Λυκείου

Απρ
19
Πα
3ήμερη εκδρομή γ’ Γυμνασίου, Α΄, Β΄ Λυκείου
Απρ 19 @ 9:00 πμ – Απρ 21 @ 6:00 μμ
Μαΐ
18
Σα
Θεατρική παράσταση ομίλου Γυμνασίου-Λυκείου
Μαΐ 18 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ
Ιούν
18
Τρ
Τελετή αποφοίτησης Γ΄ Λυκείου
Ιούν 18 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ