Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Λύκειο ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα στον απαιτητικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φιλοδοξία των Ιδρυτών, αλλά και ολόκληρης της επιτελικής ομάδας που επανδρώνει το Λύκειο, είναι να δικαιώνει καθημερινά με το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, τον τίτλο του Προτύπου.

Διδασκαλία με την αιχμή της τεχνολογίας στο πρώτο ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια

Για να επιτευχθούν οι υψηλοί εκπαιδευτικοί στόχοι των «Νέων Εκπαιδευτηρίων» κρίθηκε αναγκαία η διεύρυνση του ωρολογίου προγράμματος καθημερινής εργασίας.

Μέσα στο ωράριο του Λυκείου δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει άνεση χρόνου για κάλυψη ολόκληρου του κύκλου της διδακτέας ύλης, έτσι ώστε να καθίσταται περιττή η οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια.

Διαρκής επιδίωξη, κατά την κατάρτιση του Προγράμματος Σπουδών είναι η εξερεύνηση μεθόδων για πληρέστερη διδασκαλία, διεύρυνση και καλύτερη εμπέδωση της ύλης, καθώς και η παροχή της δυνατότητας συμμετοχής σε πολλές επιμορφωτικές ψυχαγωγικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η ύλη των σχολικών βιβλίων δεν αποτελεί παρά το έναυσμα για επέκταση και εμβάθυνση των γνώσεων και εμπειριών, με κατάρτιση πλήθους προσθέτων και ασκήσεων, ακόμη και ολόκληρων δικών μας διδακτικών εγχειριδίων. Ο έλεγχος της επίδοσης των μαθητών πραγματοποιείται με συχνότατες προφορικές και γραπτές εξετάσεις.

Το διδακτικό έργο επικουρείται από τις συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις (σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, σε ερευνητικά ιδρύματα και βιομηχανικές μονάδες), οι οποίες γίνονται παράλληλα και συμπληρωματικά προς την ύλη των μαθημάτων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας στο Λύκειο, για το βασικό πρόγραμμα σπουδών, έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.

ΛΥΚΕΙΟ: Τάξη: Α΄, 08:25 έως τις 15:00 και Β΄ & Γ΄, 08:25 έως τις 14:15.

Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Γυμνάσιο - Λύκειο των Νέων εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα

Σο Λύκειο δίνεται επίσης ιδιαίτερη σημασία στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των παιδιών με την εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων (εκθέσεων, συζητήσεων, δραματοποιήσεων κ.λ.π.) μέσα και έξω από την τάξη, μέρος των οποίων αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εντατική εργασία πάνω στα ειδικά μαθήματα, που από το Δημοτικό καλλιεργούνται συστηματικά και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των «Νέων Εκπαιδευτηρίων», όπως η Αγγλική Γλώσσα, η Μουσική, η έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π.

Στην Αγγλική γλώσσα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν στα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και σε διεθνώς καθιερωμένα διπλώματα Αγγλικής Γλώσσας, όπως εκείνα των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan (First Certificate, Advanced, Proficiency κ.λ.π.).

Δεύτερη ξένη γλώσσα: Οι μαθητές επιλέγουν μεταξύ Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας, που διδάσκονται σύμφωνα με τα προγράμματα του Ινστιτούτου Goethe και του Γαλλικού Ινστιτούτου αντίστοιχα.

Όμιλοι: Για δύο ώρες την εβδομάδα, οι μαθητές μπορούν να ενταχθούν σε επιμορφωτικά μαθήματα και πολιτιστικές ή άλλες δραστηριότητες, που οι ίδιοι θα επιλέξουν απόλυτα ελεύθερα, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στο πλαίσιο των Ομίλων.

Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Δεν βρέθηκαν ανακοινώσεις

Ιαν
23
Τρ
Εκπαιδευτική επίσκεψη Β΄2 Λυκείου
Ιαν 23 @ 8:55 πμ – 1:05 μμ

Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Ιαν
29
Δε
Διαδρομές – Τσάρλι Τσάπλιν
Ιαν 29 @ 7:30 μμ – 9:30 μμ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδρομές, το Σχολείο μας προγραμμάτισε για τα παιδιά της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου, να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 την παράσταση με το βραβευμένο έργο του Daniel Colas: Charlie Chaplin

Υπεύθυνη προγράμματος: Βασιλική Ζέκιου (τηλ. επικοινωνίας: 6973 596517).
Ώρα έναρξης παράστασης: 20:00 (προσέλευση 19:30). Η διάρκειά της είναι περίπου δύο (2) ώρες.
Η προσέλευση των παιδιών στον χώρο του Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ (Ιπποκράτους 9, Αθήνα, τηλ. 21303648303), καθώς και η αποχώρησή τους θα γίνει με ευθύνη των γον
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€.
Εάν ενδιαφέρεστε, να παρακολουθήσει το παιδί σας την παραπάνω θεατρική παράσταση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη δήλωση συμμετοχής και να μας την αποστείλετε μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 για την προαγορά των εισιτηρίων.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Σχολείου ή στην ιστοσελίδα μας www.maliaras.gr.

Δήλωση συμμετοχής

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το βραβευμένο έργο του Daniel Colas «Tσάρλι Τσάπλιν», μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο Παρίσι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στο έργο ξεδιπλώνεται με αριστοτεχνικό τρόπο και καταιγιστικό κινηματογραφικό ρυθμό όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του αγαπημένου σε όλη την υφήλιο αλητάκου «Σαρλώ», που στιγμάτισε την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν ξεκίνησε ένα πάμπτωχο ορφανό παιδί του δρόμου, για να εξελιχθεί σε ένα διάσημο και πάμπλουτο καλλιτέχνη παγκόσμιας αναγνώρισης. Η ζωή του ήταν γεμάτη αντιθέσεις, ανατροπές, έρωτες, με στοιχεία ενός τρελού παραμυθιού.

Στην παράσταση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο ρόλος του πολυαγαπημένου Σαρλώ εναλλάσσεται με αυτόν του αληθινού προσώπου που τον υποδύθηκε, του Τσάπλιν. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μεταμορφώνεται στον ομώνυμο ρόλο, με τα δύο αυτά γοητευτικά, αλλά τόσο αντίθετα πρόσωπα.

Η Μαρίνα Ψάλτη ερμηνεύει τη μητέρα του, ενώ η Τζένη Θεωνά τις τρεις από τις νεαρές γυναίκες της ζωής του. Ο Χρήστος Σπανός κρατά το ρόλο του αδελφού του, Σίντνεϊ, που είχε σημαντική επιρροή στη ζωή και στην καριέρα του Τσάπλιν. Ο Σωκράτης Πατσίκας ερμηνεύει τον Μακ Σένετ, τον παραγωγό του Hollywood, που πρώτος ανακάλυψε το ταλέντο του νεαρού Τσάρλι. Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου τιμά την παραγωγή με τη συμμετοχή του, παίζοντας τον διάσημο για τις ίντριγκες και το πολιτικό παρασκήνιο, αρχηγό του FBI, Χούβερ.

Η παράσταση μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής με τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια Παναγιώτας Κοκκορού, χορογραφία της Άννας Αθανασιάδη, μουσική Παναγιώτη Αυγερινού και Σπύρου Λούκου και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Στη σκηνή ζωντανεύουν κινηματογραφικές εικόνες και όχι μόνο με τις video προβολές του Κάρολου Πορφύρη.
Συγγραφέας: Daniel Colas / Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος / Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Χορογραφία – Κίνηση: Άννα Αθανασιάδη / Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη / Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού / Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός και Σπύρος Λούκος / Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος / Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου / Video design προβολές – Artwork: Κάρολος Πορφύρης / Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη

Στο ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.
Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Ψάλτη, Τζένη Θεωνά, Χρήστος Σπανός, Σωκράτης Πατσίκας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου / Παίζουν οι: Βασίλης Χαρίσσης, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, James Rodi, Φοίβος Παπακώστας, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη και ο μικρός Th. Kona.

Ιαν
31
Τε
Εκπαιδευτική επίσκεψη Β΄3 Λυκείου
Ιαν 31 @ 9:30 πμ – 12:00 μμ
Φεβ
3
Σα
Διαδρομές – Πάρνηθα
Φεβ 3 @ 8:00 πμ – Φεβ 4 @ 7:00 μμ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδρομές, το Σχολείο μας προγραμμάτισε διήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ο συγκεκριμένος προορισμός προσφέρει υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές, γνωριμία με τον Εθνικό Δρυμό, αλλά και ενημέρωση για την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, τις συνέπειές της, καθώς και την αντίδραση της φύσης.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η προσπάθεια για μια ουσιαστικότερη επαφή των μαθητών του Σχολείου μας με την ελληνική φύση, μέσω επιλεγμένων εκδρομών. Κοινός άξονας θα είναι η πεζοπορία / φυσιογνωμία και οι δράσεις που θα σχετίζονται με τη γνωριμία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Οι εκδρομές αυτές δε θα έχουν τη μορφή των κλασικών σχολικών. Διαμονή, διατροφή, ψυχαγωγία, εκπαιδευτικό στοιχείο θα χαρακτηρίζονται από απλότητα, μέτρο και παρουσίαση ενός διαφορετικού μοντέλου διασκέδασης αλλά και γιατί όχι, ενός άλλου τρόπου ζωής…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
08:00: Αναχώρηση από το Σχολείο.
10:30: Άφιξη στο καταφύγιο (η άνοδος θα γίνει με το τελεφερίκ). Πεζοπορία στον εθνικό Δρυμό Πάρνηθας σε μονοπάτι, διάρκειας δύο (2) περίπου ωρών (μαζί με την επιστροφή).
Πικ – νικ στο δάσος, με τρόφιμα που θα έχουμε μαζί μας.
21:00: Βραδινό.
22:00: Δραστηριότητες στο καταφύγιο.
23:00: Κατάκλιση.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
08:30: Αφύπνιση και πρωινό.
11:00: Πεζοπορία στο ελατόδασος.
13:00: Δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο του καταφύγιου.
15:00: Γεύμα στο καταφύγιο.
17:00: Αναχώρηση.
19:00: Επιστροφή στο Σχολείο.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Στην εκδρομή θα συμμετέχουν μόνο παιδιά της A΄ Λυκείου και της Β΄ Λυκείου.
Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 18. Μέγιστος: 23. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60€ ανά παιδί (περιλαμβάνονται: μεταφορά με σχολικό, διαμονή στο καταφύγιο με πρωινό, ένα γεύμα στο καταφύγιο και δεκατιανό και όλες οι περιβαλλοντικές δράσεις).

Υπεύθυνος προγράμματος: Μ. Ακύλας.

Η μεταφορά των παιδιών από και προς το Σχολείο θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχει το παιδί σας στην παραπάνω εκδρομή, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλετε μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, στη Γραμματεία του Σχολείου.

Θα ακολουθήσει έντυπο με αναλυτικές οδηγίες για όσους μαθητές δηλώσουν συμμετοχή.

 

Δήλωση συμμετοχής
Φεβ
28
Τε
Πενθήμερη εκδρομή Γ΄ Λυκείου
Φεβ 28 @ 8:00 πμ – Μαρ 4 @ 9:00 μμ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, η φετινή πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/μαθητριών της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 (αναχώρηση) μέχρι Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 (επιστροφή) και κατά τη διάρκειά της θα επισκεφθούμε τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis Travel (www.manessisitravel.gr).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 645€ το άτομο και σ’ αυτό περιλαμβάνονται:
Μεταφορά (transfer) από (προς) το Σχολείο προς (από) το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αεροπορικά εισιτήρια για τις πτήσεις της Aegean Airlines:
28/02/2018, A3 880, Αθήνα – Βιέννη, 09:10 – 10:30 (τοπική ώρα).
04/03/2018, Α3 879, Βουδαπέστη – Αθήνα, 10:40 – 13:40 (τοπική ώρα).
Στη συγκεκριμένη τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, ενώ κάθε εκδρομέας δικαιούται να έχει μαζί του μία αποσκευή μέχρι 23 Kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 Kg.

Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και θα είναι στη διάθεσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Danubious Arena cat 4*).
Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και βραδινό με αναψυκτικό) σε μπουφέ.
Είσοδος και ξενάγηση στο παλάτι Schönbrunn.
Ημερήσια εκδρομή με ξενάγηση στα παραδουνάβια χωριά (Άγιος Ανδρέας, Έστεργκομ, Βίσεγκραντ).
Εισιτήριο για μία διαδρομή με ατομικό έλκηθρο στο Βίσεγκραντ.
Μία (1) βραδινή έξοδος σε club της Βουδαπέστης.
Μία (1) βραδινή έξοδος σε κέντρο διασκέδασης της Βουδαπέστης με φολκλορικό πρόγραμμα (τσιγγάνικα βιολιά).
Μία (1) κρουαζιέρα διάρκειας μίας ώρας στον ποταμό Δούναβη (με αναψυκτικό).
Ξεναγήσεις από τοπικούς διπλωματούχους ελληνόφωνους ξεναγούς στη Βιέννη, στην Πέστη (κοινοβούλιο, πλατεία Ηρώων) στη Βούδα (Πύργος των Ψαράδων).
Έκπτωση 120 € για αδέλφια που φοιτούν στην ίδια τάξη και θα συμμετάσχουν στην εκδρομή.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση (κάλυψη ατυχημάτων – ασθενειών).
Αμοιβή γιατρού που θα μας συνοδεύει σε όλη της διάρκεια της εκδρομής.
Αμοιβές ξεναγών.
Αμοιβή συνοδού ταξιδιωτικού γραφείου.
Διόδια.
Φ.Π.Α.

Όλες οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τοπικούς διπλωματούχους ελληνόφωνους ξεναγούς.

Πρόγραμμα εκδρομής

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα. Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.
Συγκέντρωση στο χώρο του Σχολείου στις 06:15 και αναχώρηση με πούλμαν για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 06:30. Εκεί με την πτήση A3 880 της Aegean Air-lines θα αναχωρήσουμε στις 09:10 για τη Βιέννη. Αναμενόμενη ώρα άφιξης στον προορι-σμό μας 10:30 (τοπική ώρα). Εκεί θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο παλάτι Schönbrunn. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Βιέννης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την περιηγηθούμε πεζή. Αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου που θα μας φιλοξενήσει (Danubious Arena). Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα. Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε με πούλμαν και πεζή στην πόλη της Βουδαπέστης. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και πεζή θα περιηγηθούμε την πόλη. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Μετά το δείπνο, εντός του ξενοδοχείου, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα. Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε οδικώς για εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά (Άγιος Ανδρέας, Έστεργκομ και Βίσεγκραντ), όπου θα ξεναγηθούμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να τα περιδιαβούμε πεζή. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη. Μετά το δείπνο, εντός του ξενοδοχείου, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για την κρουαζιέρα μας στον Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

4η ημέρα. Σάββατο 3 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το κοινοβούλιο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε πεζή την πόλη της Βουδαπέστης. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο, εντός του ξενοδοχείου, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για ψυχαγωγία σε κέντρο διασκέδασης με φολκλορικό πρόγραμμα (τσιγγάνικα βιολιά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

5η ημέρα. Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε οδικώς για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, όπου με την πτήση Α3 879 της Aegean Airlines θα πετάξουμε στις 10:40 (τοπική ώρα) για Αθήνα. Αναμενόμενη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η 13:40. Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα επιβιβαστούμε σε πούλμαν και θα φτάσουμε στο Σχολείο, απ’ όπου μπορείτε να παραλάβετε τα παιδιά σας, περίπου στις 14:30.

Πολιτική ακυρωτικών

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής κάποιου ταξιδιώτη και εφόσον δεν είναι δυνατή η εκχώρηση της κράτησής του σε άλλο άτομο, καταβάλλεται τέλος ακυρωτικών το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη χρονική στιγμή που γίνεται η ακύρωση ως εξής:
Έως και 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση 80€/άτομο για διαχειριστικά έξοδα.
Από 20 έως και 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση 50% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
Από 13 έως και 7 ημέρες πριν από την αναχώρηση το 60% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
Από 6 ημέρες πριν από την αναχώρηση μέχρι και την ημερομηνία της αναχώρησης (non show – μη εμφάνιση) το 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

Η προαναφερθείσα οικονομική προσφορά ισχύει 32-38 για συμμετοχές. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής πρέπει το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 να υποβάλετε στη Διεύθυνση του Λυκείου συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την πρώτη σελίδα της Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής και να έχετε προκαταβάλει στο λογιστήριο του Σχολείου μας το ποσό των 245 € (σε μετρητά). Το υπόλοιπο του ποσού (400 €) πρέπει να το εξοφλήσετε το πολύ σε δύο δόσεις, η πρώτη (200 €) μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και η δεύτερη (200 €) μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.
Παρακαλούμε να τηρήσετε τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, επειδή αφενός πρέπει να δοθεί προκαταβολή για να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστούμε το συντομότερο δυνατό, ώστε να είναι σε ισχύ η προαναφερθείσα οικονομική προσφορά, αφετέρου να υποβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Αττικής για να εξασφαλίσουμε άδεια για τη μετακίνησή μας αυτή.

Επειδή για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αυστηρά καθορισμένες προθεσμίες, στην περί-πτωση που μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 δεν έχει υποβληθεί η Υπεύθυνη Δήλωση και η προκαταβολή ή δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών (32), το Σχολείο δεν θα υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο και η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί. Στην περίπτωση που δεν θα υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό θα επιστραφούν στους δικαιούχους όσες προκαταβολές καταβληθούν.

Την Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, §4, Ν. 1599/1986 που βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα της Δήλωσης Συμμετοχής στην επίσκεψη, θα τη συμπληρώσετε μόνο στην περίπτωση που χρειάζεται να μας ενημερώσετε για κάποιο πρόβλημα υγείας (χρόνιο ή μη) που αντιμετωπίζει το παιδί σας και υποχρεωτικά πρέπει να αναγράψετε α) τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί, β) τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ανάγκης και γ) τα στοιχεία και το τηλέφωνο του θεράποντος ιατρού.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,
Ο Διευθυντής του Λυκείου

 

ypeuthini_dilosi_kidemona_pentaimeri_c-lukeiou_2017.pdf
Απρ
26
Πε
Τριήμερη εκδρομή Α΄ – Β΄ Λυκείου
Απρ 26 @ 6:15 πμ – Απρ 28 @ 9:30 μμ
Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα

 

Υπεύθυνη δήλωση νόμου

 

Σας ενημερώνουμε ότι στη φετινή τριήμερη εκδρομή των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Λυκείου μας, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis (http://www.manessistravel.gr), από την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 (αναχώρηση) μέχρι το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 (επιστροφή) θα επισκεφθούμε τα Ιωάννινα.

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται σε 238€ το άτομο (σε περίπτωση συμμετοχής δύο αδελφών παρέχεται έκπτωση 70€ στο δεύτερο παιδί) και σ’ αυτό περιλαμβάνονται:

 Μετακινήσεις με τρία (3) πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν με υπηρεσία WI-FI on Board. Τα πούλμαν, πρόσφατα ελεγμένα από Κ.Τ.Ε.Ο., θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας.
 Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο EPIRUS PALACE HOTEL & SPA 5* Deluxe (www.epiruspalace.gr).
 Δύο (2) πρωινά στο ξενοδοχείο (σε μπουφέ).
 Δύο (2) γεύματα εκτός ξενοδοχείου σε μενού επιλογής τεσσάρων (4) πιάτων και αναψυκτικό.
 Δύο (2) δείπνα στο ξενοδοχείο (σε μπουφέ και αναψυκτικό).
 Δυνατότητα ειδικής διατροφής για μαθητές/μαθήτριες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
 Δύο (2) βραδιές ψυχαγωγίας με αναψυκτικό.
 Οι είσοδοι στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, το Σπήλαιο Περάματος και το Μουσείο του Αλή Πασά στο νησάκι της Παμβώτιδας λίμνης.
 Τα εισιτήρια προς και από το νησάκι.
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση της εταιρείας GENERALI HELLAS Α.Ε.
 Αμοιβή συνοδού ταξιδιωτικού γραφείου.
 Αμοιβή 2ου οδηγού στα πούλμαν για τις βραδινές μας εξόδους.
 Αμοιβή γιατρού που θα μας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 Δύο (2) αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής από τα Ιωάννινα σε περίπτωση ανάγκης.
 Διόδια αυτοκινητοδρόμων και διαβάσεις της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
 Φ.Π.Α.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα (Πέμπτη 26 Απριλίου 2018)

Συγκέντρωση στον χώρο του Σχολείου στις 06:15 (τα παιδιά σας πρέπει να έρθουν στον χώρο του Σχολείου με δικό σας μέσο). Αναχώρηση στις 06:30, μετά από έλεγχο των πούλμαν με τα οποία θα ταξιδέψουμε και θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τροχαίας Καλλιθέας. Μετά από μικρής διάρκειας ενδιάμεσες στάσεις θα κατευθυνθούμε προς την Αμφιλοχία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να την περιηγηθούμε πεζή. Στην συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας για να γευματίσουμε. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Άρτας, στην οποία θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα και στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο Epirus Palace Hotel & Spa των Ιωαννίνων, που θα μας φιλοξενήσει. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια, θα δειπνήσουμε εντός του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για ψυχαγωγία στην πόλη των Ιωαννίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Παρασκευή 27 Απριλίου 2018)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε (με πούλμαν και καραβάκι) για το νησάκι της Παμβώτιδας Λίμνης, το οποίο θα περιηγηθούμε πεζή και θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Αλή Πασά. Το μεσημέρι, θα επιστρέψουμε με καραβάκι στα Ιωάννινα και θα γευματίσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο της περιοχής. Μετά το γεύμα θα περιηγηθούμε πεζή την πόλη των Ιωαννίνων και θα επισκεφθούμε το Κάστρο, το τζαμί του Ασλάν Αγά, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και το σπήλαιο του Περάματος. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο, εντός του ξενοδοχείου, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για ψυχαγωγία στην πόλη των Ιωαννίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (Σάββατο 28 Απριλίου 2018)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Μέτσοβο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να το περιηγηθούμε και να γευματίσουμε πρόχειρα. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα, όπου αναμένεται, μετά από μικρής διάρκειας ενδιάμεσες στάσεις, να φτάσουμε στον χώρο του Σχολείου (περίπου στις 21:30), απ’ όπου μπορείτε να παραλάβετε τα παιδιά σας.

 

Η προαναφερθείσα οικονομική προσφορά ισχύει για τουλάχιστον 120 συμμετοχές μαθητών/μαθητριών. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, πρέπει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 να υποβάλετε στη Διεύθυνση του Λυκείου συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής και να έχετε προκαταβάλει στο λογιστήριο του Σχολείου μας το ποσό των 100€ (σε μετρητά). Το υπόλοιπο του ποσού (138 €) πρέπει να το εξοφλήσετε το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018.

Παρακαλούμε να τηρήσετε τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, επειδή αφενός πρέπει να δοθεί προκαταβολή για να υ-πογραφεί το συντομότερο δυνατό ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστούμε, ώστε να είναι σε ισχύ η προαναφερθείσα οικονομική προσφορά, αφετέρου για να υποβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε άδεια για τη μετακίνησή μας αυτή.

Επειδή για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αυστηρά καθορισμένες προθεσμίες, στην περίπτωση που μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 δεν έχει υποβληθεί η Υπεύθυνη Δήλωση και η προκαταβολή ή δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών (120), το Σχολείο δεν θα υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο και η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί. Στην περίπτωση που δεν θα υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό, θα επιστραφούν στους δικαιούχους όσες προκαταβολές καταβληθούν.

Πολιτική Ακυρωτικών
Δικαίωμα ολικής ακύρωσης χωρίς χρέωση ακυρωτικών έχει κάθε εκδρομέας έως 19/01/2018. Μετά το πέρας της συ-γκεκριμένης ημερομηνίας, το γκρουπ θεωρείται επιβεβαιωμένο (με ελάχιστο όριο συμμετοχών 120 μαθητές/μαθήτριες).

Αν κάποιος/κάποια μαθητής/μαθήτρια ακυρώσει τη συμμετοχή του/της μετά τις 19/01/2018, ανάλογα με τη χρονική στιγμή κατά την οποία γίνεται η ακύρωση, πρέπει να έχει υπόψη του/της τα εξής:
– 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση: επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής εκτός από 30 € που αφορούν τέλος εξυπηρέτησης. (Ισχύει μέχρι τη μείωση του 10% των συμμετεχόντων, διαφορετικά είτε αναπροσαρμόζεται η τιμή των υπολοίπων – είτε παρακρατείται το 30% της συνολικής αξίας της εκδρομής).
– 29 έως 14 ημέρες πριν την αναχώρηση: παρακρατείται το 30% της συνολικής αξίας της εκδρομής.
– 13 έως 07 ημέρες πριν την αναχώρηση: παρακρατείται το 60% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
– 06 ημέρες πριν την αναχώρηση μέχρι και την αναχώρηση (non show – μη εμφάνιση): 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
Οι χρεώσεις γίνονται ανεξάρτητα από τον χρόνο δήλωσης συμμετοχής ή από το αν έχουν ήδη καταβληθεί τα αντίστοιχα ποσά από τους εκδρομείς ή όχι.

Η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί, αν δεν υπάρξουν τουλάχιστον 120 συμμετοχές ή θα ακυρωθεί, με υπαιτιότητα των μαθητών, αν οι συμμετέχοντες (μετά από διαδοχικές ακυρώσεις) γίνουν λιγότεροι από 120, οπότε υπάρχει επιβάρυνση ακυρωτικών, όπως περιγράφεται ανωτέρω.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας (χρόνιο ή παροδικό), πρέπει να μας ενημερώσετε σχετικά με αυτό εγγράφως, συμπληρώνοντας μια Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, §4, Ν.1599/1986, στην οποία υποχρεωτικά (§Β, του άρθρου 6, της Υ.Α. 33120/ΓΔ4/06-03-2017) θα αναγράψετε α) τη φαρ-μακευτική αγωγή που ακολουθεί, β) τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ανάγκης και γ) τα στοιχεία και το τηλέφωνο του θεράποντος ιατρού.

Μαΐ
12
Σα
Θεατρικός όμιλος Γυμνασίου – Λυκείου
Μαΐ 12 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ
Μαΐ
19
Σα
Άθληση 2018 @ Γυμνάσιο-Λύκειο
Μαΐ 19 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ

Αθλητικές επιδείξεις, εγκαταστάσεις Γυμνασίου – Λυκείου