Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Γνωριμία με την Ελλάδα

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Μονοήμερη εκδρομή στον Κιθαιρώνα
Πρόγραμμα
Ημερομηνία: Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα αναχώρησης από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 08:00 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 7:45)
Ώρα επιστροφής στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 18:30 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 18:00)
Στην εκδρομή αυτή θα περπατήσουμε σ’ ένα υπέροχο μονοπάτι του Κιθαιρώνα, ξεκινώντας από μια πηγή, πάνω από τα Βίλια, για να καταλήξουμε στο καταφύγιο «Βασίλης Τσάκος». Εκεί θα ξεκουραστούμε και θα παίξουμε ενδιαφέροντα παιχνίδια με ορειβατικά σχοινιά και άλλα, τα οποία θα έχουν οργανώσει για εμάς, το ζεύγος ορειβατών Δημήτρης και Κατερίνα Καραγιάννη, που θα είναι και οι οδηγοί μας στο βουνό.
Πληροφορίες
Υπεύθυνος προγράμματος: Αργύρης Κασελούρης
Οι συνοδοί δάσκαλοι: Αργύρης Κασελούρης (τηλ. 6972 457126), Λουΐζα Μπρούσκου (τηλ. 6977 722828), Κων/νος Ούτσικας.
Οδηγοί βουνού & διοργάνωση παιχνιδιών: Κατερίνα και Δημήτρης Καραγιάννης
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, οπότε και θα δοθεί στα παιδιά – εκδρομείς λεπτομερέστερο ενημερωτικό σημείωμα.
Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9816523 (εσωτ. 3)
Οδηγίες
Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του:
Το σακίδιο του με:
  • φαγητό (3 – 4 σάντουιτς, λίγοι ξηροί καρποί και 1 – 2 μήλα είναι αρκετά), παγούρι γεμάτο με νερό, ζεστό αδιάβροχο μπουφάν, χαρτομάντιλα, 2 νάιλον σακούλες του Super Market για διάφορες χρήσεις κι αν έχετε φωτογραφική μηχανή.
  • Όποιος θέλει, μπορεί να φέρει μπάλα, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε διπλή νάιλον σακούλα, δεμένη στην τσάντα.
Το σακίδιο θα το κουβαλάμε στην πλάτη μας και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει περιττά βάρη!!!
Προσοχή στα ρούχα και τα παπούτσια, που θα φορέσετε. Πρέπει να είναι άνετα για να μην σας δημιουργήσουν προβλήματα. Φορέστε φόρμα, κοντομάνικο, φούτερ και ζακέτα (fleece αν υπάρχει, ώστε ανάλογα με τη θερμοκρασία να βάζετε ή να βγάζετε) και στα πόδια 2 ζευγάρια κάλτσες (ένα λεπτό από μέσα κι ένα παχύ απ’ έξω) για να μην πληγωθείτε από το περπάτημα.
Τα παπούτσια δεν πρέπει να γλιστρούν και δεν πρέπει να σας σφίγγουν!
Λάβετε υπόψη σας ότι η θερμοκρασία στο βουνό είναι 5 – 8 βαθμούς χαμηλότερη απ’ τη θερμοκρασία της Αθήνας!
Παρακαλούμε, την Παρασκευή το βράδυ να κοιμηθείτε νωρίς, γιατί θα ξυπνήσουμε νωρίς και πρέπει να είστε ξεκούραστοι και δυνατοί για τη βόλτα μας και τα ζωηρά παιχνίδια!!!
Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο για όλους (αχρείαστο να είναι) θα έχουμε μαζί μας οι ενήλικες.
Σημείωση 2η: Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τα τηλέφωνά σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο το Σάββατο.
Παρακαλούμε μη φέρετε μαζί σας παιχνιδομηχανές και άλλα ηλεκτρονικά, διότι είναι βάρος περιττό και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ή να σπάσουν. Εάν φέρετε, θα πρέπει να τα αφήσετε στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και θα είναι απολύτως δική σας η ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει!!!
Μπορείτε να φέρετε CD ν’ ακούσουμε όλοι μαζί στη διαδρομή.
ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο 1ο διάλειμμα,ο κ. Αργύρης θα είναι στη μεγάλη αυλή για να λύσει τυχόν απορίες σας.