Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Γνωριμία με την Ελλάδα

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα
Πρόγραμμα
Ώρα αναχώρησης από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 08:00 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 7:45)
Ώρα επιστροφής στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 19:00 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 18:30)
Πλέοντας με το ferry boat από το Πέραμα προς τη Σαλαμίνα, θα δούμε τα μέρη όπου έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π.Χ.), κατά τη διάρκεια των περσικών πολέμων.
Στο νησί θα επισκεφθούμε:
  • το ιερό του Διονύσου και το σπήλαιο του Ευριπίδη, το οποίο θα εξερευνήσουμε με τους φακούς μας.
  • τη μυκηναϊκή ακρόπολη (θέση Κανάκια), στην οποία θα φτάσουμε περπατώντας για μιάμιση ώρα σε μέρος του αρχαίου μονοπατιού, που συνέδεε το λιμάνι με την ακρόπολη.
  • θα ξεκουραστούμε και θα παίξουμε σε μια όμορφη πευκόφυτη περιοχή κοντά στην παραλία των Κανακίων, ενώ τέλος θα κάνουμε και μία επίσκεψη έκπληξη!!!
Ξεναγός μας σ’ αυτήν την υπέροχη εκδρομή θα είναι ο Μάρκος Ακύλας, καθηγητής βιολογίας στο Σχολείο μας, κάτοικος της Σαλαμίνας.
Πληροφορίες
  • Υπεύθυνος προγράμματος: Αργύρης Κασελούρης.
  • Οι συνοδοί δάσκαλοι: Ελένη Καραγκούνη (τηλ. 6998 334154, Αργύρης Κασελούρης (τηλ. 6972 457126)
  • Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, οπότε και θα δοθεί στα παιδιά – εκδρομείς λεπτομερέστερο ενημερωτικό σημείωμα.
  • ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
  • Την Παρασκευή 3/6/16, στο 1ο διάλειμμα, ο κ. Αργύρης θα είναι στη μεγάλη αυλή για να λύσει τυχόν απορίες σας.
  • Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9889101 (εσωτ. 3)
Οδηγίες
Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του το σακίδιό του με:
  • Φαγητό (3 – 4 σάντουιτς, ένας χυμός και ένα μήλο είναι αρκετά), 1 ½ λίτρο νερό (δεν υπάρχουν πηγές), καπέλο, χαρτομάντιλα και 2 – 3 αρωματικά χαρτομάντιλα, 2 – 3 σακούλες του super market, 1 φακό με καινούριες μπαταρίες (καλό θα είναι να μην έχετε τις μπαταρίες μέσα στον φακό, διότι πολλές φορές ο φακός ανάβει μόνος του μέσα στο σακίδιο κι όταν τον χρειαζόμαστε, δεν λειτουργεί) κι αν έχετε, φωτογραφική μηχανή.
  • Προσοχή! στα ρούχα και τα παπούτσια, που θα φορέσετε. Πρέπει να είναι άνετα για να μη σας δημιουργήσουν προβλήματα. Φορέστε φόρμα, κοντομάνικο, φούτερ και ζακέτα (ώστε ανάλογα με τη θερμοκρασία να βάζετε ή να βγάζετε) και στα πόδια 2 ζευγάρια κάλτσες (ένα λεπτό από μέσα κι ένα παχύ απ’ έξω) για να μην πληγωθείτε από το περπάτημα.
  • Τα παπούτσια δεν πρέπει να γλιστρούν και δεν πρέπει να σας σφίγγουν!
  • Παρακαλούμε, την Παρασκευή το βράδυ να κοιμηθείτε νωρίς, γιατί θα ξυπνήσουμε νωρίς και πρέπει να είστε ξεκούραστοι και δυνατοί για τη βόλτα μας και τα ζωηρά παιχνίδια!!!
Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο για όλους (αχρείαστο να είναι) θα έχουμε μαζί μας οι ενήλικες.
Σημείωση 2η: Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τα τηλέφωνά σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο το Σάββατο.
Παρακαλούμε μη φέρετε μαζί σας παιχνιδομηχανές και άλλα ηλεκτρονικά, διότι είναι βάρος περιττό και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ή να σπάσουν. Εάν φέρετε, θα πρέπει να τα αφήσετε στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και θα είναι απολύτως δική σας η ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει!!!
Μπορείτε να φέρετε CD ν’ ακούσουμε όλοι μαζί στη διαδρομή.
Μετάθεση ημερομηνίας
Σας ενημερώνουμε ότι η εκδρομή στη Σαλαμίνα, αναβάλλεται λόγω καιρού και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016. Οι υπάρχουσες συμμετοχές ισχύουν. Ωστόσο, αν κάποιο παιδί δεν έχει δηλώσει και ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη Γραμματεία του Σχολείου μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.
Εάν κάποιοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν, λόγω της μετάθεσης της ημερομηνίας, πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως στη Γραμματεία.