Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Γνωριμία με την Ελλάδα

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Προς τους γονείς των παιδιών της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού
«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Μονοήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα
Παιδιά, ετοιμαστείτε για γερό περπάτημα, σ’ ένα πανέμορφο μονοπάτι της Πάρνηθας, που ξεκινά λίγο πιο κάτω από το καταφύγιο «Μπάφι» και καταλήγει στην πεδιάδα της Μόλας!!! Εκεί θα έχουμε ξεκούραση κι ελεύθερο παιχνίδι. Το μεσημέρι, το πούλμαν μας θα μας πάει στην πεδιάδα του καταφυγίου «Μπάφι», όπου ειδικοί συνεργάτες μας θα έχουν στήσει για όλες και όλους μας ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως: τοξοβολία, «Ταρζάν», σκαρφάλωμα με ορειβατικά σχοινιά κ.α. Θα παίξουμε, θα χαρούμε και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και ελάφια!!!
Και… κάτι, που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ!!! Το ανέβασμα στην Πάρνηθα, το πρωί, θα γίνει με το τελεφερίκ!!!
Οδηγίες
Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του:
Το σακίδιο του με:
φαγητό (3 – 4 σάντουιτς, λίγοι ξηροί καρποί και 1 – 2 μήλα είναι αρκετά), παγούρι γεμάτο με νερό, αδιάβροχο μπουφάν, χαρτομάντιλα, 2 νάιλον σακούλες του Super Market για διάφορες χρήσεις κι αν έχετε φωτογραφική μηχανή.
Όποιος θέλει, μπορεί να φέρει μπάλα, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε διπλή νάιλον σακούλα, δεμένη στην τσάντα.
Το σακίδιο θα το κουβαλάμε στην πλάτη μας και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει περιττά βάρη!!!
Προσοχή στα ρούχα και τα παπούτσια, που θα φορέσετε. Πρέπει να είναι άνετα για να μην σας δημιουργήσουν προβλήματα. Φορέστε φόρμα, κοντομάνικο, φούτερ και ζακέτα (fleece αν υπάρχει, ώστε ανάλογα με τη θερμοκρασία να βάζετε ή να βγάζετε) και στα πόδια 2 ζευγάρια κάλτσες (ένα λεπτό από μέσα κι ένα πιο χοντρό απ’ έξω) για να μην πληγωθείτε από το περπάτημα.
Τα παπούτσια δεν πρέπει να γλιστρούν και δεν πρέπει να σας σφίγγουν!
Λάβετε υπόψη σας ότι η θερμοκρασία στο βουνό είναι 5 – 8 βαθμούς χαμηλότερη απ’ τη θερμοκρασία της Αθήνας!
Παρακαλούμε, την Παρασκευή το βράδυ να κοιμηθείτε νωρίς, γιατί θα ξυπνήσουμε νωρίς και πρέπει να είστε ξεκούραστοι και δυνατοί για τη βόλτα μας και τα ζωηρά παιχνίδια!!!
Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο για όλους (αχρείαστο να είναι) θα έχουμε μαζί μας οι ενήλικες.
Σημείωση 2η: Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τα τηλέφωνά σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο το Σάββατο.
Παρακαλούμε μη φέρετε μαζί σας παιχνιδομηχανές και άλλα ηλεκτρονικά, διότι είναι βάρος περιττό και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ή να σπάσουν. Εάν φέρετε, θα είναι απολύτως δική σας η ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει!!!
Μπορείτε να φέρετε CD ή MP3 ή MP4 ν’ ακούσουμε μουσική στη διαδρομή.
Πρόγραμμα εκδρομής
Θ’ ανέβουμε στο βουνό με το τελεφερίκ όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για να μας πάει στην τοποθεσία, απ’ την οποία θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας ένα πολύ όμορφο μονοπάτι. Στην πεδιάδα της Μόλας όπου θα καταλήξουμε αρχικά, θα υπάρχει αρκετή ώρα για ξέφρενο παιχνίδι. Στο καταφύγιο «ΜΠΑΦΙ», όπου θα φτάσουμε αργότερα, θα μας περιμένουν φίλοι / συνεργάτες των ομάδων μας, οι οποίοι θα έχουν ετοιμάσει τα παιχνίδια, όπως δεντροαναρρίχηση, τοξοβολία, Ταρζάν, αράχνη και ένα νέο παιχνίδι έκπληξη, που όλα θα σας ενθουσιάσουν!!! Θα χαρούμε, θα παίξουμε, θα φάμε και στον γυρισμό μας θα κατέβουμε με το τελεφερίκ και πάλι!
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016
Αναχώρηση από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 8:00 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 7:45)
Επιστροφή στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 19:00 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 18:30)
Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9889101 (εσωτ. 3)
Τιμή εκδρομής: 30 €
Υπεύθυνος προγράμματος: Αργύρης Κασελούρης.
Οι συνοδοί δάσκαλοι: Αργύρης Κασελούρης (τηλ. 6972 457126), Κων/νος Ούτσικας (τηλ. 6982 474778), Έλλη Παπαδημητροπούλου (τηλ. 6974 818561)
Εξωτερικός συνεργάτης: Στέφανος Σιδηρόπουλος υπεύθυνος του καταφυγίου Μπάφι.
Υπεύθυνος για τα οργανωμένα παιχνίδια: Trecking Hellas Parnithas
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και πληρωμής είναι η Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου οπότε και θα δοθεί στα παιδιά – εκδρομείς λεπτομερέστερο ενημερωτικό σημείωμα.
ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο 1ο διάλειμμα, ο κ. Αργύρης θα είναι στη μεγάλη αυλή για να λύσει τυχόν απορίες σας.