Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εβδομάδα Β΄ Δημοτικού

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Ο θεσμός της «Εβδομάδας τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, τα παιδιά και οι διδάσκοντες της Β΄ τάξης ζουν την καθημερινότητα του Σχολείου μ’ έναν «διαφορετικό τρόπο». Παρακολουθούν, αλλά κυρίως δημιουργούν, οργανώνουν και παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στους χώρους του Σχολείου, όπου και εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες.
Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Β΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.
Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σάς περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με τη «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας επιτεύγματα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Β΄ τάξης».
Η προϊσταμένη της τάξης: Αθηνά Κλαδά – Β΄2
Οι δασκάλες των άλλων τμημάτων: Θεοδώρα Κεραμιδά – Β΄1, Χριστίνα Λεκάκη – Β΄3, Άρτεμις Καράμπαλη – Β΄4
Πρόγραμμα
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5
  • Οι μαθητές μας, θα δημιουργήσουν όμορφες κατασκευές «γεμάτες αναμνήσεις» καλωσορίζοντας έτσι «τη δική τους εβδομάδα» και αποχαιρετώντας σιγά σιγά την Β΄ Δημοτικού.
ΤΡΙΤΗ 17/5
  • Μια πρωινή εκδρομή στην καινούργια παιδική χαρά της γειτονιάς, εμπλουτισμένη με ένα «δημιουργικό πικ-νικ» και σπιτική λεμονάδα από τα χεράκια των δασκάλων, θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα μας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5
  • Προσκαλούμε τους μαθητές της Στ΄ τάξης να έρθουν να μας γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί μας. Θα παίξουμε μαζί τους το παιχνίδι του «Χαμένου θησαυρού».
ΠΕΜΠΤΗ 19/5
  • Η κουζίνα του Σχολείου μας, θα μας περιμένει για να φτιάξουμε νόστιμες λιχουδιές, τις οποίες θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε στην τελική γιορτή μας!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5: (Ημέρα (και) των γονιών μας)
  • Την 3η και 4η ώρα (10:15 – 11:45) στη μεγάλη αυλή, θα κάνουμε μια γιορτή με τη συνεργασία των καθηγητριών των Αγγλικών, της Φυσικής Αγωγής και της Μουσικής. Τη συγκεκριμένη γιορτή καλούνται (και προσκαλούνται) να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης, οι οποίοι θα έχουν και την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν, αν θέλουν, κατασκευές των μαθητών τις οποίες θα έχουμε εκθέσει στον χώρο του Σχολείου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.