Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εβδομάδα Δ΄ τάξης Δημοτικού

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Πότε:
Νοέμβριος 27, 2017 @ 8:30 πμ – Δεκέμβριος 1, 2017 @ 1:30 μμ
2017-11-27T08:30:00+02:00
2017-12-01T13:30:00+02:00
Πού:
Κτίριο Δημοτικού
Ερεχθείου 6
Άλιμος

Ο θεσμός της «Εβδομάδας τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης «παρέα» με τους διδάσκοντες ζουν την καθημερινότητα του Σχολείου μ’ έναν διαφορετικό τρόπο. Παρακολουθούν, αλλά κυρίως οργανώνουν και παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στους χώρους του Σχολείου, όπου και εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ορισμένες από αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Δ΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.

Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σας περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με τη «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας επιτεύγματα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Δ΄ τάξης».

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας περιμένουμε σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που ακολουθεί.

Η προϊσταμένη της τάξης: Ειρήνη Τζιτζικάκη – Δ΄4
Οι δασκάλες των άλλων τμημάτων: Έλλη Παπαδημητροπούλου – Δ΄1, Θεοδώρα Κεραμιδά – Δ΄2, Ελένη Καραγκούνη – Δ΄3

Πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11/17
Σήμερα, με το ξεκίνημα της «Εβδομάδας μας» θ’ ασχοληθούμε με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό των αιθουσών μας. Οι τάξεις μας θα γεμίσουν με τις μοναδικές μας δημιουργίες, ενώ με πρωτότυπα στολίδια θα «φτιάξουμε» ένα διαφορετικό δέντρο!
Κανελίτσες κάνω δέμα
και φρουτάκια αποξηραίνω
το δεντράκι μου στολίζω
και την τάξη… μοσχομυρίζω.

ΤΡΙΤΗ 28/11/17
Θα ολοκληρώσουμε τον στολισμό των αιθουσών μας και θα δούμε παρουσιάσεις και video με χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο.
Επίσης, ως μοναδικοί καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες ασχολούμαστε με την κατασκευή μικρών δώρων για τη συμμετοχή μας στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.
Κεράκια και βαζάκια, στολισμένα από παιδικά χεράκια θα πωληθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11/17
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα αντηχήσουν από τις αίθουσές μας, καθώς εμείς θα κατασκευάζουμε πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κάρτες και μοναδικά ημερολόγια για το 2018.

ΠΕΜΠΤΗ 30/11/17
Μικροί ζαχαροπλάστες εν δράσει …
Μια δόση μπισκότων, μιάμιση δόση κρέμας και… πολλές δόσεις χαράς και δημιουργίας θα γίνουν μια γλυκιά απόλαυση που θα γευτούμε όλοι!
Τέλος, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας θα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/12/17
Ο Δεκέμβρης ήρθε και « Η Μαγεία των Χριστουγέννων » μας επισκέπτεται… λίγο πιο νωρίς.
Στις 10:15 υποδεχόμαστε τους γονείς στο Αμφιθέατρο, για να χαρούν μαζί μας παρακολουθώντας «τα μικρά μας θεατρικά δρώμενα».
Σκετσάκια, τραγούδια και μια μικρή έκπληξη τους περιμένει.
Ακολουθεί έπειτα το τμήμα των Αγγλικών.
Τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα τμήματά τους στους γονείς, τα οποία από φέτος έχουν ονόματα δανεισμένα από πολύ γνωστά London landmarks:
Westminster Abbey, Tower Bridge, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, Buckingham Palace.
Επιπλέον, οι γονείς του Δ΄1 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα «ενδεικτικό» open lesson στο μάθημα του προφορικού λόγου που, από τη φετινή σχολική χρονιά, ενσωματώθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεών μας, όλοι θα γευτούν τις μικρές μας λιχουδιές και θα θαυμάσουν τις καλλιτεχνικές μας δημιουργίες.