Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των ντοκιμαντέρ

1024 842 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου τον δημοσιογράφο, πολεμικό ανταποκριτή και παραγωγό ντοκιμαντέρ, κ. Γιώργο Αυγερόπουλο.
Ο έμπειρος ρεπόρτερ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του συντονιστή του Ομίλου Δημοσιογραφίας, Μάρκου Μανιά, επισκέφθηκε το Σχολείο μας και παρουσίασε στα παιδιά τον τρόπο, με τον οποίο δημιουργείται ένα ντοκιμαντέρ.
Ο κ. Αυγερόπουλος, αφού μίλησε για την εμπειρία του ως πολεμικός ανταποκριτής, παρουσίασε ένα σύντομο χρονικό των πρώτων ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στον κόσμο. Στη συνέχεια με τη συνδρομή των παιδιών προσέγγισαν βιωματικά την διαδικασία δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ και ανακάλυψαν όλα τα στάδια που οδηγούν στο τελικό αποτέλεσμα. Η παρουσίαση έκλεισε με προβολή των πρώτων λεπτών από το καθηλωτικό ντοκιμαντέρ που ο δημοσιογράφος είχε γυρίσει το 2010 με θέμα ένα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.
Την εισήγηση του κ. Αυγερόπουλου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέλη των Ομίλων Δημοσιογραφίας, Ηχοληψίας, Κινηματογραφίας, Κινηματογράφου, Podcast καθώς και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.