Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

«Δες τη ζωή με άλλα μάτια»

1018 1018 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Στις 16 Ιανουαρίου η Α’ Λυκείου μας είχε την τιμή να καλωσορίσει την κα Τζουλιάνα και την κα Δήμητρα από τον οργανισμό «Δες τη ζωή με άλλα μάτια», οι οποίες βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν σε βάθος πώς είναι η ζωή με μια αναπηρία και να εξοικειωθούν με την έννοια της «διαφορετικότητας».
Η Χριστίνα Αντωνίου, μαθήτρια του Α’3 γράφει:
«Με την ευχάριστη διάθεσή τους και την ανοιχτή τους στάση προς όλες τις ερωτήσεις μας, οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν σε όλα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Οι καλεσμένες μας απέδειξαν πως είναι απόλυτα ικανές να ξεπεράσουν αποτελεσματικά και με επιτυχία οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίζουν, καθώς και οι δυο κατόρθωσαν να είναι διακεκριμένες αθλήτριες σε σπουδαία και δύσκολα αθλήματα, στα οποία οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούσαμε καν να συμμετάσχουμε!
Φαίνεται λοιπόν ότι η αντίληψη πως οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους ή να αναπτύξουν ικανότητες και ταλέντα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα ΑμεΑ μπορούν να καταφέρουν τα πάντα με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο!».