Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εκπαιδευτικές επισκέψεις Γυμνασίου 2024

1024 540 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου τα τμήματα του Γυμνασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μέρη με σημαντικό οικολογικό καθώς και ιστορικό ενδιαφέρον.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τον Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι, όπου είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα στο άλσος, να δουν από κοντά σπάνια φυτά και δέντρα, χελώνες αλλά και χρυσόψαρα που ζουν στη λίμνη. Στη συνέχεια έλαβαν πληροφορίες από εξειδικευμένο ξεναγό για το οικοσύστημα του κήπου, περιηγήθηκαν στο θερμοκήπιο και το φυτώριο, καθώς και στον δενδρώνα, ο οποίος διαθέτει μοναδικά δέντρα από όλες τις ηπείρους της Γης.
Τα τμήματα της Β’ Γυμνασίου έκαναν εξόρμηση στα Ξύλινα της Καισαριανής, γνωστά και ως πάρκο του Άη Γιάννη, το Σκοπευτήριο και τη Μονή Καισαριανής. Τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Σκοπευτήριο, είδαν από κοντά το μνημείο των 200 πεσόντων που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 και στη συνέχεια αξιοποίησαν στο έπακρο τους χώρους αναψυχής του πάρκου. Όσοι επισκέφθηκαν την Μονή, η οποία είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, περιηγήθηκαν στην τραπεζαρία και τα κελιά των μοναχών.
Τέλος, η Γ’ Γυμνασίου θαύμασε από κοντά το Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, το οποίο εκτείνεται στους πρόποδες του βουνού. Η πλούσια βλάστηση της περιοχής έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά σε επαφή με την φύση, ενώ η εντυπωσιακή θέα στην πόλη μας τα άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!