Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

1η Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2024

1024 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Μια από τις βασικότερες “ανησυχίες” των εφήβων, και σε μεγάλο βαθμό και των γονέων τους, είναι η επιλογή επαγγέλματος.
Με στόχο τη διευκόλυνση των παιδιών, προκειμένου να εξερευνήσουν ποικίλα επαγγέλματα, προτού κληθούν να επιλέξουν ποια ακαδημαϊκή πορεία θα ακολουθήσουν στο μέλλον, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δύο εκπαιδευτικές ημερίδες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Τη διοργάνωσή τους έχουν αναλάβει οι καθηγητές Κοινωνιολογίας, κ. Βενετία Σουλάνη και κος Ιωάννης Κρίκας.
Τη φετινή χρονιά, η Γ’ Γυμνασίου μαζί με την Α’ Λυκείου έλαβαν αναλυτικές ενημερώσεις από επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων και ειδικούς που εργάζονται στους τομείς της Ιατρικής, της Δημοσιογραφίας, της Πληροφορικής, της Μηχανικής, της Μηχανολογίας, της Βιολογίας, της Ψυχολογίας, καθώς και σε Στρατιωτικές Σχολές, με σκοπό τα παιδιά να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για επαγγέλματα που δήλωσαν ότι τους ενδιαφέρουν.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές, οι οποίοι είναι και γονείς μαθητών του Σχολείου μας, που δέχθηκαν με χαρά να συμμετάσχουν και να μιλήσουν για τα επαγγέλματά τους στη νέα γενιά!