Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

ασφάλεια στο διαδίκτυο

Πώς τα παιδιά θα χαμογελούν με ασφάλεια, όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο

800 600 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε προ ημερών στο ευρύ κοινό η είδηση της εξαφάνισης ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού μετά τη συνομιλία της με άγνωστο στο διαδίκτυο. Έτσι, φέτος με αφορμή αυτό το περιστατικό, και για τέταρτη χρονιά, σε εικοσιπέντε μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μία διαδραστική παρουσίαση, που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του παιδιού» και το «You Smile».

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του «You Smile», την πρώτη Τρίτη του Φεβρουαρίου, κι είχε ως κεντρικό θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε δύο ψυχολόγους από «Το Χαμόγελο του παιδιού». Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο ίδιος ο πατέρας του μικρού Ανδρέα πήρε τον λόγο. Ο κύριος Γιαννόπουλος αφιέρωσε την ζωή του στην υλοποίηση του οράματος του γιου του κι ενώ στην αρχή αυτό φάνταζε ουτοπικό τελικά με πολύ κόπο, αγώνα, αμέτρητες θυσίες και δάκρυα τα κατάφερε! Τώρα ποιος είναι ο Ανδρέας; Είναι το παιδί το οποίο μόλις στα δέκα του χρόνια κατάφερε να αλλάξει τη ζωή ενάμιση εκατομμυρίου παιδιών! Έβαλε όλα τα παιδιά κάτω από την στέγη του ονείρου: κανένα παιδί να μην είναι δυστυχισμένο, εγκαταλελειμμένο και όλα να χαμογελούν.

Αξιοσημείωτο ήταν πως κανένας από τους ειδικούς δεν μας προέτρεψε να σταματήσουμε την επαφή μας με το Διαδίκτυο. Αντιθέτως, όλοι τους μας παρότρυναν να το χρησιμοποιούμε. όχι όμως ανεξέλεγκτα, αλλά λαμβάνοντας ορισμένα μέτρα, ώστε να είμαστε ασφαλείς. Πιο συγκεκριμένα, μας συμβούλευσαν να έχουμε ιδιωτικό λογαριασμό, να σκεφτόμαστε πριν αποδεχτούμε ένα αίτημα φιλίας και, αν νιώσουμε άβολα με κάποια συνομιλία στο διαδίκτυο, να μην απαντήσουμε. Τέλος, μας τόνισαν ότι είναι καλό για οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό να μιλήσουμε άφοβα σε κάποιον μεγαλύτερο τον οποίο εμπιστευόμαστε ή να καλέσουμε στην Γραμμή SOS στο 1056.

Η συζήτηση που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητική, μια και σχεδόν όλοι οι έφηβοι χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και ελπίζω οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, να καταφέρετε να πάρετε μέρος στις επόμενες δράσεις, που θα διοργανώσει το Σχολείο μας σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» !!!