Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

δημιουργική απασχόληση χριστούγεννα 2017 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα στα νότια προάστια

Δημιουργική απασχόληση Χριστουγέννων

1024 512 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Πότε:
Δεκέμβριος 27, 2017 @ 8:00 πμ – Δεκέμβριος 29, 2017 @ 4:00 μμ
2017-12-27T08:00:00+02:00
2017-12-29T16:00:00+02:00
Δημιουργική απασχόληση Χριστουγέννων

Το Σχολείο μας, στη διαρκή προσπάθειά του να διευκολύνει εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενο σε αίτημα τους, θέτει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για συγκεκριμένες μέρες των σχολικών αργιών στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα οι 3 ημέρες αυτές είναι:

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τις ημέρες αυτές, το Σχολείο θα είναι ανοιχτό 08:00 – 16:00 με εκπαιδευτικό προσωπικό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήρες μεσημεριανό γεύμα (13:30 – 14:00).
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους δεκατιανό, γιατί δεν θα λειτουργεί κυλικείο στο Σχολείο.

Πληροφορίες

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων παιδιών από και προς το Σχολείο θα γίνεται κανονικά με τα σχολικά μας λεωφορεία. Ειδικότερα, η παραλαβή των παιδιών με τα σχολικά θα αρχίζει στις 7:30. Το μεσημεριανό δρομολόγιο θα αναχωρεί στις 14:30.
Το Σχολείο, ωστόσο, θα παραμένει ανοιχτό για τις ειδικές ανάγκες του προγράμματος μέχρι τις 16:00. Αν κάποιο παιδί χρειάζεται να μείνει πέραν του δρομολογίου των 14:30, οι γονείς θα πρέπει να το παραλάβουν οι ίδιοι από τον χώρο του Σχολείου, αφού βεβαίως έχει υπάρξει εγκαίρως η σχετική συνεννόηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος.

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα των 3 ημερών. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 80 € για το τριήμερο, χωρίς άλλη επιβάρυνση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τριάντα (30) παιδιών.

Τη διεύθυνση του προγράμματος έχει ο Υποδιευθυντής του Σχολείου κ. Χρήστος Κωσταρέλος.

Θα ενημερωθείτε σύντομα για τα δρομολόγια.

Ενδεικτικές προγραμματισμένες δραστηριότητες

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου:
Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής, παρακολουθώντας την έκθεση: «Van Gogh Alive»
Μια εκπαιδευτική, αλλά και διασκεδαστική έκθεση – παράσταση για όλους. Η μεγαλειώδης έκθεση που μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο, έρχεται επιτέλους να εκστασιάσει και το ελληνικό κοινό! Όχι με τον συνήθη, αλλά μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο, που παρουσιάζοντας το συνολικό έργο του Van Gogh, αφηγείται ταυτόχρονα τη δική του ιστορία, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.
Χριστουγεννιάτικη Κάρτα (Χειροτεχνία).

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου:
Επίσκεψη στον Ελληνικό κόσμο, παρακολουθώντας την έκθεση: «Ice Age»
Στη Γη μαζί με τους πρώτους ανθρώπους κατοικούν μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Είστε έτοιμοι να περπατήσετε στα γιγαντιαία χνάρια τους και να ανακαλύψετε τον κόσμο τους; Ανακαλύψτε τα μοναδικά αυτά ζώα σε πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, μέσα στη συναρπαστική και συνάμα επιμορφωτική αυτή έκθεση.
Σοκολατομπερδέματα (Ζαχαροπλαστική).

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου:
Το Moυσείο Παιχνιδιών – Μουσείο Μπενάκη, το οποίο δημιουργήθηκε με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης. Αφιερωμένο στην παιδική ηλικία, το Μουσείο Παιχνιδιών, έχει ως στόχο τη μελέτη, την προβολή και την παρουσίαση όλων των εκφράσεων και πτυχών του θέματος “Παιδί και Παιχνίδι”, ενώ παράλληλα αφηγείται με τρόπο ευρηματικό την καθημερινή ζωή των παιδιών από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας.
Επιτραπέζια/ Επιδαπέδια παιχνίδια.

 

Το καθημερινό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από δημιουργικές κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια και ελεύθερο παιχνίδι.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη θετική σας ανταπόκριση σε αυτήν την πρωτοβουλία μας, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Από τη Διεύθυνση