Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Διασκεδαστικά Σάββατα και όχι μόνο

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Τα ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ οργανώνουν για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης και της Δευτέρας Δημοτικού πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία λειτουργούν Σάββατο ή Κυριακή πρωί.
Για τον Οκτώβριο της σχολικής χρονιάς 2015-16 σας προτείνουμε: Σάββατο17/10: «Μαγικό ταξίδι… στη Γαϊδουροχώρα!!!»
Γενικά
Η Τατιάνα Παπαμόσχου και η οικογένειά της δημιούργησαν έναν χώρο ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης αφιερωμένο στο γαϊδουράκι, σε ένα κτήμα γεμάτο αμυγδαλιές, ελιές και θυμάρι, στους πρόποδες του Υμηττού, στο Κορωπί, στη θέση Μπουρμπουτσάνα.
Θέλουν να «συστήσουν» αυτό το άγνωστο και παρεξηγημένο ζώο στους σημερινούς ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν την ιστορία του, να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τον καταπληκτικό του χαρακτήρα και να χτίσουν μια νέα συνείδηση σχετικά με την επικοινωνία, τον σεβασμό, τη συνεργασία και τη συνύπαρξή μας με αυτό, αλλά και τα ζώα γενικότερα.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο να μάθουν για αυτό το κοινωνικό, υπομονετικό, φιλότιμο, τρυφερό, παιχνιδιάρικο και προστατευτικό ζώο.
Στο «Γαϊδουροσχολείο» τα παιδιά θα μάθουν για το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον του γαϊδουριού, στην «Ταβέρνα» θα εντρυφήσουν στις διατροφικές του ανάγκες, ενώ στον «Αχυρώνα», θα δουν παλιά και καινούργια εργαλεία.
Θα ακούσουν μύθους, παροιμίες, τραγούδια, αλλά και παραμύθια με ήρωα το γαϊδουράκι. Άλλωστε η συμβολή του στη ζωή του ανθρώπου ήταν τόσο σημαντική, που το αποτύπωμά του, βρίσκεται παντού, τόσο στον γραπτό, όσο και στον προφορικό λόγο.
Τέλος θα γνωρίσουν από κοντά τα γαϊδουράκια: τη Μανού, τη Λιλή, τον Πεπίτο… ανακαλύπτοντας τις συνήθειες και τους χαρακτήρες τους και θα διασκεδάσουν με παιχνίδια μέσα στη φύση…!!!
Αφού γαϊδουροξεναγηθούμε, θα γαϊδουροπαίξουμε, θα γαϊδουροσπα-ζοκεφαλιάσουμε, θα γαϊδουροζωγραφίσουμε και όταν η πείνα μας θα έχει «σκάσει γάιδαρο», θα γαϊδουροφάμε κάτω από τα δέντρα λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια μας.
Αντί ν’ αποκαλείς τον φίλο σου γάιδαρο, επειδή δε σου κάνει όλα τα χατίρια, ταξίδεψε στη «Γαϊδουροχώρα»…, για να κάνεις φίλο σου τον γάιδαρο…!!!
Ντε βρε γαϊδαράκο ντε…
Πρόγραμμα/Οδηγίες
  • Διάρκεια προγράμματος: 09:00 – 14:30
  • Ώρα προσέλευσης: 09:00
  • Ώρα αναχώρησης: 09:30
  • Υπεύθυνοι προγράμματος: Τίνα Χατζηευστρατίου, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Φωτεινή Ψαρρά
  • Σε όλα τα προγράμματα οι γονείς φέρνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από το κτίριο του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού.
  • Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω δήλωση και στείλτε την το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  • Ανώτατος αριθμός 50 παιδιά.
  • Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε, απευθύνεστε στη Γραμματεία, τηλ. 210-9816523 (εσωτ. 201, 230) καθημερινά 8:00 – 16:00.