Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Διασκεδαστικά Σάββατα και όχι μόνο

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Τα ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ οργανώνουν για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης και της Δευτέρας Δημοτικού πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία λειτουργούν Σάββατο ή Κυριακή πρωί.
Για τον Οκτώβριο της σχολικής χρονιάς 2015-16 σας προτείνουμε: Σάββατο 3/10: «Πάμε πατητήρι… Πάμε Ζαχαίο…!»
Γενικά
Από το 1908, στην καρδιά των Μεσογείων σε μια αμπελουργική ζώνη στην Παιανία, βρίσκεται το παραδοσιακό πατητήρι-κτήμα της οικογένειας Παπακωνσταντίνου.
Το 1979, 71 χρόνια μετά, ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου πραγματοποιεί το όνειρό του δημιουργώντας ένα πρότυπο επισκέψιμο οινοποιείο με το όνομα Ζαχαίος (όνομα που κληρονόμησε από την οικογένειά του).
Αν θέλετε να ζήσετε εξωσχολικές φθινοπωρινές εμπειρίες με τους συμμαθητές σας, ελάτε μαζί μας, για να βγει αληθινό και το ποιηματάκι:
Ένα Σάββατο, τον Οκτώβρη μια φορά,
μια παρέα από παιδιά
Μαλλιαρόπαιδα καλά
μεταξύ τους όλοι φίλοι
στου Ζαχαίου το κτήμα πήγαν
και τρελάθηκαν στα γέλια!!!
Τσίρι – τσίρι – τσιριτρό
Πρόγραμμα επίσκεψης
Οι μικροί μας μαθητές θα επισκεφθούν το κτήμα με το πετρόκτιστο οινοποιείο, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας Παπακωνσταντίνου δουλεύουν με πάθος, αγάπη,
μεράκι …, κι έτσι θα έχουν την ευκαιρία:
  • να πατήσουν σταφύλια
  • να παρακολουθήσουν εμφιάλωση μπουκαλιού
  • να μαγευτούν από την προβολή ενημερωτικού DVD (σταφύλι, τρύγος, μούστος, κρασί)
  • να ξεναγηθούν στο σύγχρονο οινοποιείο
  • να γελάσουν με τον Kαραγκιόζη
  • να πλάσουν μουστοκούλουρα, να τα ψήσουν και να τα γευτούν κάτω από τα δέντρα…
Επειδή όμως βόλτα χωρίς φαγητό, είναι φθινόπωρο χωρίς πρωτοβρόχια, θα μεταφερθούμε με τα σχολικά μας από την Παιανία στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι. Εκεί στο «Hops ….and Burgers» θα φάμε ζεστά, λαχταριστά, αφράτα, ποιοτικά, juicy burgers και όχι μόνον…!
Χρήσιμες λεπτομέρειες
Υπεύθυνοι προγράμματος: Τίνα Χατζηευστρατίου, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Φωτεινή Ψαρρά
Διάρκεια προγράμματος: 9:00 – 15:15
Σε όλα τα προγράμματα οι γονείς φέρνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από το κτίριο του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω δήλωση και στείλτε την το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός 50 παιδιά.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε, απευθύνεστε στη Γραμματεία, τηλ. 210-9816523 (εσωτ. 201, 230) καθημερινά 8:00 – 16:00.