Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Διασκεδαστικά Σάββατα και όχι μόνο

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Τα ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ οργανώνουν για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης και της Δευτέρας Δημοτικού πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία λειτουργούν Σάββατο ή Κυριακή πρωί.
Για τον Μάρτιο της σχολικής χρονιάς 2015-16 σας προτείνουμε: Κυριακή 6/3: «Let’ s pretend – Let’s create!!!»
Καλώς ήρθατε Απόκριες!
Γενικά
Πολλά είναι τα έθιμα της Αποκριάς σε όλο το μήκος του ελληνικού χώρου. Χαρακτηριστικά των εθίμων είναι οι μεταμφιέσεις, που κύριος σκοπός τους είναι να ξυπνήσουν τη διασκέδαση, τη χαρά και να ξεγελάσουν τα πνεύματα του κακού!!!
Τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία στο «Εργαστήρι», ένα πανέμορφο νεοκλασικό με κήπο στην Κάτω Κηφισιά, να πάρουν μέρος σε δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά με επίκεντρο τη μεταμόρφωση. Εκτός από τις ατομικές μεταμφιέσεις, μικροί και μεγάλοι δημιουργούν μια «μάσκα» ρόλο, τον οποίο υποδύονται κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής.
 Μέσα από πίνακες ζωγραφικής γνωρίζουν την ιστορία του μικρού Αρλεκίνου, του Πιερότου, της Κολομπίνας, όπου μας έρχονται κατευθείαν από την ιταλική comedie dell’ arte. Μαθαίνουν την κινέζικη κατασκευή του χαρταετού, πως συνδυάστηκε με την Καθαρή Δευτέρα, και γιατί έγινε πανελλήνιο έθιμο.
 Με όχημα το παιχνίδι το κάθε παιδί υποδύεται έναν ρόλο και πρωταγωνιστεί στην παράσταση, που δημιουργούν όλοι μαζί (act in progress – υποδύομαι και δρω). Στόχος είναι να κατανοήσουν τη μεταμόρφωση με βιωματικό τρόπο!
Αμέσως μετά, με εικαστική διάθεση και φαντασία, κατασκευάζουν με υλικά του «Εργαστηρίου» έναν πολύχρωμο χαρταετό, «Το Παιχνίδι της Άνοιξης» κατά τη λαϊκή παράδοση. Τα παιδιά δουλεύοντας συνεργατικά κερδίζουν προσωπική και συλλογική πειθαρχία, ψυχική τόνωση και ικανοποίηση με την ολοκλήρωση της κατασκευής τους!!!
Τέλος, θα κάνουμε πικ-νικ με λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια μας κάτω από τα δέντρα του παραμυθένιου κήπου του «Εργαστηρίου», και θα παίξουμε… στην παρακείμενη παιδική χαρά!!!
Πληροφορίες
Υπεύθυνοι προγράμματος: Τίνα Χατζηευστρατίου, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου
Διάρκεια προγράμματος: 9:15 – 14:30
Σε όλα τα προγράμματα οι γονείς φέρνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από το κτίριο του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω δήλωση και στείλτε την το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Ανώτατος αριθμός 23 παιδιά.
Ο αριθμός των παιδιών είναι περιορισμένος γιατί το πρόγραμμα έχει μορφή Εργαστηρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε, απευθύνεστε στη Γραμματεία, τηλ. 210-9816523 (εσωτ. 201, 230) καθημερινά 8:00 – 16:00.