Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εβδομάδα τάξης Γ΄ Δημοτικού

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Ο θεσμός της «Εβδομάδας τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Οι μαθητές και οι διδάσκοντες της Γ΄ τάξης ζουν την καθημερινότητα του Σχολείου μ’ έναν «διαφορετικό τρόπο». Παρακολουθούν, αλλά κυρίως δημιουργούν, οργανώνουν και παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στους χώρους του Σχολείου, όπου και εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Γ΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σάς περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με την «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας επιτεύγματα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Γ΄ τάξης».

Ακολουθεί το αναλυτικό «πρόγραμμα» της εβδομάδας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας περιμένουμε.

Η προϊσταμένη της τάξης και                                     Οι διδάσκοντες των άλλων τμημάτων
Διευθύντρια του Δημοτικού                                              Εύα Γεωργακοπούλου, Γ΄1
Βούλα Ζιάγκα, Γ΄4                                                      Κωνσταντίνος Ούτσικας, Γ΄2
Κατερίνα Ψυχή, Γ΄3

 

 

Πρόγραμμα Εβδομάδας Γ΄ τάξης
13 – 17 Μαΐου 2019

 ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5

Η εβδομάδα μας θα ξεκινήσει με πολλή μυθολογία. Το πρωί θα διαβάσουμε από το βιβλίο «Η ελληνική μυθολογία σε παραμύθια για παιδιά» μερικούς από τους πιο γνωστούς μύθους και στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία τους ίδιους αυτούς μύθους να τους απολαύσουν δραματοποιημένους μέσα από τη θεατρική παράσταση της Ομάδας Τόπι «Παίζοντας με τους μύθους».

ΤΡΙΤΗ 14/5

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων θα μας παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πατούσες στο Σχολείο». Μαθαίνουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε, να περιθάλψουμε ή να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο ζώο, γιατί οι αδέσποτοι μικροί μας… φίλοι μας χρειάζονται. Στη συνέχεια, θα δούμε βίντεο με το ίδιο θέμα που θα μας ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5

Κατασκευάζουμε τα δικά μας σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα. Έχουμε ήδη πλοηγηθεί στο Διαδίκτυο μέσα από το μάθημα της Πληροφορικής κι έχουμε αναζητήσει εικόνες με τους τετράποδους φίλους μας, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε στην κατασκευή μας.

ΠΕΜΠΤΗ 16/5

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει στην κουζίνα του Σχολείου μας και θα τελειώσει στο Αμφιθέατρο. Το πρωί θα δημιουργήσουμε γλυκές κι αλμυρές νοστιμιές κι αργότερα θα παρακολουθήσουμε την ταινία «Sing», για να μην ξεχνάμε και το φετινό θέμα της Έκθεσης Βιβλίου «Ένα τραγούδι η ζωή μας».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5

Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας μας θα υποδεχτούμε τους γονείς μας στις 10:30, στη μεγάλη αυλή.

«Μπερδέψαμε» μερικά από τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνίδια με τη μυθολογία και φτιάξαμε ολοκαίνουργια παιχνίδια που θα τους τα παρουσιάσουμε.

Τα παιχνίδια μας είναι:

  • για το Γ΄1 «Πολύφημος»
  • για το Γ΄2 «Λαβύρινθος»
  • για το Γ΄3 «Τρωικός πόλεμος»
  • για το Γ΄4 «Ο Ερμής παράκουσε»

Στη συνέχεια, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας θα τραγουδήσουμε αγγλικά τραγούδια των χωρών από τις οποίες οι τάξεις πήραν το όνομά τους. Φυσικά οι γονείς μας θα είναι κι αυτοί εκεί για να μας καμαρώσουν.