Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Παιδιά, ετοιμαστείτε για μια νέα εκπληκτική εκδρομή στους Δελφούς. Αφού φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο με το πούλμαν, θα ξεκινήσουμε πεζοί την πορεία μας πάνω στα χνάρια των αρχαίων Ελλήνων, αφού θα ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι που συνέδεε στην αρχαιότητα τους Δελφούς με την αρχαία Κίρρα (σημερινή Ιτέα). Στη διαδρομή θα μιλήσουμε για τη χλωρίδα και την πανίδα του Παρνασσού, τη μυθολογία, τη γεωλογία, τις παραδόσεις κ.α. Θα μιλήσουμε επίσης για τη σημασία του μαντείου των Δελφών στην αρχαία Ελλάδα, ενώ θα υπάρχουν διάφορα παιχνίδια γνώσεων. Θα έχετε την ευκαιρία να μυρίσετε και να αναγνωρίσετε θυμάρι, άγρια λεβάντα, άγρια μέντα, δάφνη (δέντρο του Απόλλωνα), αμυγδαλιά, συκιά, ελιά, άγρια ελιά και άλλα. Η πεζοπορία θα καταλήξει στην καρδιά του ελαιώνα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου θα σας δοθεί και ελαφρύ σνακ με τοπικά προϊόντα (ελιές Άμφισσας, φέτα Παρνασσού, γραβιέρα, ψωμί, νερό). Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και εκτενώς για την καλλιέργεια της ελιάς, αλλά και να παίξουμε ελεύθερα.

 

Ξεναγός και συνοδός μας θα είναι η ομάδα:Trekking Hellas Mt Parnassos.

 

Υπεύθυνος προγράμματος: Αργύρης Κασελούρης

Τιμή εκδρομής: 45 €

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και πληρωμής είναι η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, οπότε και θα δοθεί στα παιδιά – εκδρομείς λεπτομερέστερο ενημερωτικό σημείωμα.

 

Αίτηση Συμμετοχής