Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Τετραήμερη εκδρομή στις Πρέσπες ΛΥΚ

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδρομές, το Σχολείο μας προγραμμάτισε τετραήμερη εκδρομή στις Πρέσπες, από Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 έως Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

Ο συγκεκριμένος προορισμός προσφέρει υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές που σχετίζονται με τη γνωριμία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Στόχος είναι η προσπάθεια για μια ουσιαστικότερη επαφή των μαθητών / μαθητριών του Σχολείου μας με την ελληνική φύση. Διαμονή, διατροφή, ψυχαγωγία, εκπαιδευτικό στοιχείο χαρακτηρίζονται από απλότητα, μέτρο και παρουσίαση ενός διαφορετικού μοντέλου διασκέδασης αλλά και γιατί όχι, ενός άλλου τρόπου ζωής…

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Τρίτη 2 Ιουλίου

06:30: Αναχώρηση από το Σχολείο. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – φαγητό. Το απόγευμα άφιξη στην Καστοριά όπου θα επισκεφτούμε τον νεολιθικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό Καστοριάς και τη μονή Μαυριώτισσας.

20:30: Άφιξη στην περιοχή των Πρεσπών για μια πρώτη γνωριμία.

21:30: Βραδινό και τακτοποίηση στα δωμάτια του παραδοσιακού ξενώνα «Άγιος Γερμανός». Για όσους αντέχουν, βραδινή βόλτα κάτω από το φως των άστρων.

Τετάρτη 3 Ιουλίου

08:30: Αφύπνιση και πρωινό.

Το υπόλοιπο της ημέρας θα αφιερωθεί στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Ψαράδες. Πεζοπορία στη σπηλιά του Ζαχαριάδη μέσα στο δρυοδάσος, στο όρος Ντέβας με την υπέροχη θέα στη λίμνη καθώς και πεζοπορία προς το ακρωτήριο Ρότι. Σε όλες αυτές τις διαδρομές μπορούμε να παρατηρούμε τη φύση και ειδικά την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής. Από το χωριό Ψαράδες βαρκάδα στα ασκηταριά και γεύμα δίπλα στη λίμνη.

Επιστροφή στον ξενώνα και βραδινή βόλτα στον οικισμό του Αγ. Γερμανού.

Πέμπτη 4 Ιουλίου

08:30: Αφύπνιση και πρωινό.

Περιήγηση στην Μεγάλη Πρέσπα στο δέλτα του ποταμού και το παραλίμνιο δάσος. Παρατήρηση πουλιών. Πικν-νικ. Μετά πηγαίνουμε στο νησάκι του Αγ. Αχιλλείου όπου περπατάμε σε παραλίμνιο μονοπάτι την ώρα της δύσης του ήλιου. Φαγητό στο νησάκι. Επιστροφή και βραδιά κιθάρας.

Παρασκευή 5 Ιουλίου

08:30: Αφύπνιση και πρωινό.

Βόλτα στο χωριό του Αγ. Γερμανού. Γεύμα στον ξενώνα και αναχώρηση. Κατά την επιστροφή περιήγηση στα ερειπωμένα  πλινθόκτιστα χωριά των Κορέστειων. Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στην εκδρομή θα συμμετέχουν μόνο μαθητές της A΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου.
Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 17. Μέγιστος: 25. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 280 € ανά παιδί (συμπεριλαμβάνονται η μεταφορά με πούλμαν, η διαμονή σε παραδοσιακό ξενώνα με πρωινό, ένα γεύμα την ημέρα, ξενάγηση με βάρκα στα ασκηταριά της λίμνης και όλες οι περιβαλλοντικές δράσεις).

Υπεύθυνος προγράμματος: Μ. Ακύλας.

Η μεταφορά των παιδιών από και προς το Σχολείο θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχει το παιδί σας στην παραπάνω εκδρομή, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλετε μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 (παράκληση να τηρηθεί!), στη Γραμματεία του Σχολείου.

Θα ακολουθήσει έντυπο με αναλυτικές οδηγίες για όσους μαθητές δηλώσουν συμμετοχή.

Από τη Διεύθυνση

 

ΠΡΕΣΠΕΣ_ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ_ΔΗΛΩΣΗ.pdf