Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εκπαιδευτικές επισκέψεις Γυμνασίου

1024 537 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Τμήματα της Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής όπου, κάνοντας μια «βουτιά στον χρόνο», έζησαν την εμπειρία ενός παλιού σχολειού. Τα παιδιά έκατσαν στα έδρανα όπου κάποτε κάθονταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. Αφού θαύμασαν την πλούσια βιβλιοθήκη του Μουσείου, η οποία είναι γεμάτη με συγγράματα, τετράδια μαθητών και σχολικά βιβλία των περασμένων αιώνων, έμαθαν τί ήταν και πού χρησίμευε ο «κονδυλοφόρος», ο «άβακας» και άλλα υλικά, που αποτελούσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό ενός μαθητή.
Τα υπόλοιπα τμήματα της Α΄ Γυμνασίου περιηγήθηκαν στο Μουσείο Συναισθημάτων και ακολούθησαν τη δημιουργική διαδρομή στο «Παλάτι του Θυμού»! Αφού εξερεύνησαν το συγκεκριμένο συναίσθημα και ανακάλυψαν τα μυστικά του, κατάλαβαν πώς μπορούν να το ακούν και να το διαχειρίζονται προκειμένου να τους βοηθάει.
Τα τμήματα β1 και β2 Γυμνασίου περπάτησαν στην Ιερά Μονή Δαφνίου, θαύμασαν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και την ιδιαίτερη ψηφιδωτή διακόσμηση του ναού της, ενώ τα τμήματα β3, β4, γ3 και γ4 παρακολούθησαν μια συναρπαστική εκπαιδευτική προβολή στο Πλανητάριο, η οποία παρουσιάζει την ιστορία της Γης,καθώς και τις εξελίξεις στην αστρονομία και τις λοιπές θετικές επιστήμες.
Τα υπόλοιπα τμήματα της Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Κέντρο και είδαν από κοντά αυθεντικά ιστορικά εκθέματα, όπως διαστημικές στολές, αναμνηστικά από αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών και δορυφόρων, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Life in Space», στο Γουδή.