Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγίου Δημητρίου

1024 768 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Το τριμελές προεδρείο του Λυκείου μας παρέδωσε στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου τα φάρμακα που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου το περασμένο διάστημα.
Τα παιδιά αφού συνέλεξαν όλα τα διαθέσιμα φάρμακα στο Σχολείο, τα διαχώρισαν σε ενεργά και ληγμένα και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Φαρμακείο μαζί με τον υπεύθυνο-καθηγητή της δράσης, κύριο Μάρκο Ακύλα. Εκεί, αφού παρέδωσαν όσα φάρμακα δεν είχαν λήξει, ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους για τον τρόπο λειτουργίας του φαρμακείου και για το έργο που αυτό επιτελεί, προσφέροντας δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε ωφελούμενους με χαμηλά εισοδήματα και με ελάχιστη ή μηδαμινή πρόσβαση στο σύστημα περίθαλψης.
Τα υπόλοιπα φάρμακα κατέληξαν σε πιστοποιημένο κάδο ανακύκλωσης φαρμάκων, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την κοινωνική ενσυναίσθηση στα παιδιά αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση!