Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Χαμόγελο του Παιδιού Κίνδυνοι από το διαδίκτυο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

1024 768 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» στους μαθητές και μαθήτριες της β΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Παρακολουθήσαμε βίντεο, βασισμένα σε μία πραγματική ιστορία εκφοβισμού στο διαδίκτυο, την οποία σχολιάσαμε. Στη διάρκεια της συζήτησης εκφράσαμε τις απορίες μας σχετικά με το θέμα αυτό στην εκπρόσωπο του οργανισμού και μάθαμε ποια θα πρέπει να είναι η αντίδρασή μας σε ένα τέτοιο περιστατικό. Αυτό που μας εξέπληξε πιο πολύ ήταν το γεγονός ότι αυτή η παρουσίαση μας καθιστούσε ικανούς να δώσουμε το ιδανικό, για τον καθένα, τέλος στην ιστορία.

Τελικά, καταλάβαμε ότι, αν αντιληφθούμε προσπάθεια εκφοβισμού για εμάς ή για συμμαθητή ή για φίλο μας, πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθούμε στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Σχολείο μας στο «Χαμόγελο Του Παιδιού»