Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Επίσκεψη Γ’ Γυμνασίου στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Η Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Ίδρυμα Ευγενίδου και πιο συγκεκριμένα το πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, όπου και παρακολούθησε μια σειρά πειραμάτων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Κέντρο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πολύτιμη βιωματική εμπειρία στην Αίθουσα Πειραμάτων, καθώς παρατήρησαν και συμμετείχαν σε επιλεγμένα πειράματα Χημείας, που έχουν διδαχθεί εντός της τάξης. Τα πειράματα επικεντρώθηκαν στη σύσταση και στις ιδιότητες των πλαστικών, στην χημεία των καθαριστικών, καθώς και στις διαφορετικές εκφάνσεις του φαινομένου καύσης.
Με έναν απλό και ενδιαφέροντα τρόπο, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου ήρθαν σε επαφή με πειράματα που αποδεικνύουν ότι η Χημεία κρύβεται σε κάθε αντικείμενο και φαινόμενο της ζωής και του περιβάλλοντός μας και έμαθαν πώς η ύλη των μαθημάτων από τα σχολικά βιβλία “γίνεται πράξη” μπροστά στα μάτια τους.