Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Επιμόρφωση φιλολόγων του Σχολείου μας από την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρίζα Φουντοπούλου

1024 652 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, οι φιλόλογοι του Σχολείου μας παρακολούθησαν το σεμινάριο της κυρίας Μαρίζας Φουντοπούλου, καθηγήτριας Μεθοδολογίας της Διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Εθνικό και Καποδιτριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με θέμα «Διδασκαλία και Μάθηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία στο Γυμνάσιο».
Η κυρία Φουντοπούλου εξήγησε με σαφήνεια το σκεπτικό του νέου προγράμματος, ενημέρωσε τους καθηγητές για τους βασικούς σκοπούς της αναμόρφωσής του και ανέδειξε τα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες του.
Αναφέρθηκε ακόμη διεξοδικά στις γενικές αρχές, αλλά και σε τεχνικές διδασκαλίας που πρέπει να υιοθετούνται πλέον στο πλαίσιο του μαθήματος.
Το σεμινάριο είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς στους φιλολόγους του Σχολείου δόθηκε η δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης με την κυρία Φουντοπούλου, η οποία ανταποκρίθηκε με προθυμία δίνοντας πάντοτε συγκεκριμένες απαντήσεις.