Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Η Γ’ Γυμνασίου ενημερώνεται για τις εξαρτήσεις

576 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Τα τμήματα της Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα διακεκριμένος ψυχολόγος από το Κέντρο Πρόληψης Αλίμου, με σκοπό να ενημερώσει και να συζητήσει με τα παιδιά για το φαινόμενο των εξαρτήσεων.
Όπως σχολίασε αργότερα μαθήτρια ενός εκ των τμημάτων «Ποιος θα το έλεγε πως τη μέρα εκείνη θα μαθαίναμε για τόσους διαφορετικούς τύπους εξάρτησης! Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος για κάποιον να εγκλωβιστεί στον φαύλο κύκλο του εθισμού, καραδοκεί κυριολεκτικά παντού. Το αλκοόλ, το τσιγάρο, ο τζόγος και τα ναρκωτικά αποτελούν τη βάση της πυραμίδας των εξαρτήσεων, αλλά κανείς στην τάξη μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως είναι εφικτό να υπάρξει το στοιχείο της εξάρτησης ακόμα και σε μια σχέση φιλίας! »
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν λοιπόν πως υπάρχουν αναρίθμητοι τύποι εξαρτήσεων και πως ο κίνδυνος να αποκτήσει καθένας από μας κάποια είναι απολύτως ρεαλιστικός. Ωστόσο, τα παιδιά πληροφορήθηκαν πως υπάρχει πάντα η ελπίδα, καθώς και τα μέσα, για να ξεφύγει κάποιος από αντίστοιχες καταστάσεις, συζητώντας με έναν ειδικό και κυρίως, παίρνοντας τη δύσκολη απόφαση να αλλάξουν τις συνήθειές τους.