Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Τεχνολογίας 2023

1024 768 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Ο μαθητής Θανάσης Μάστρακας παρουσίασε το project του φετινού εργαστηρίου δεξιοτήτων της Β’ Γυμνασίου με τίτλο “Ρομποτική: δεξιότητες και καλές πρακτικές” στο προεδρείο της επιτροπής του 3ου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Τεχνολογίας 2023.
Στο πλαίσιο της ερευνητικής προσέγγισης της εργασίας που δημιούργησαν και συν-διαμόρφωσαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι Η/Υ , τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με νέες διδακτικές μεθόδους, αλληλεπίδρασαν με τον κλάδο της ρομποτικής, τον οποίο δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στην παραδοσιακή διδασκαλία, ανέπτυξαν ομαδοσυνεργατικές δεξιότητες και διεύρυναν τους γνωστικούς ορίζοντές τους. Μάλιστα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, εντός της τρέχουσα χρονιάς, να πραγματοποιήσουν εικονικό περίπατο στο Μοναστηράκι και να προγραμματίσουν σε γλώσσα Python.
Οι εκπαιδευτικοί που καθοδήγησαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων είναι η καθηγήτρια Μαθηματικών, Θέμις Καψή και ο καθηγητής Φυσικής, Γιώργος Κοντόκωστας.