Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Συναντήσεις συνεργασίας γονέων-εκπαιδευτικών

1024 545 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Στην αρχή της εβδομάδας δεν ήταν μόνο οι μαθητές και οι διδάσκοντες που εισήλθαν στις σχολικές τάξεις, αλλά και οι γονείς των πρώτων!
Μετά το σχόλασμα, στο πλαίσιο των πρώτων και καθιερωμένων συναντήσεων συνεργασίας των γονέων με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου και της Στ΄ Δημοτικού, πραγματοποιήθηκε ειδική απογευματινή συνάντηση με τους διδάσκοντες κάθε τμήματος.
Οι γονείς των νηπίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κα Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, για τους βασικούς στόχους που θέτει η συγκεκριμένη βαθμίδα προκειμένου η προσαρμογή και η κοινωνικοποίηση του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον να είναι ομαλή, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται, καθώς και για τη γενική ροή της καθημερινότητας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι και δόθηκαν συμβουλές για το πώς οι ίδιοι οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν εποικοδομητικά το παιδί στο σπίτι.
Οι γονείς της Στ’ Δημοτικού ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Σπουδών του Δημοτικού, κ. Χρήστο Κωσταρέλο, για τον τρόπο λειτουργίας της έκτης τάξης, το πρόγραμμα σπουδών, τον τρόπο διεξαγωγής του καθημερινού μαθήματος και τους κατάλληλους χρόνους μελέτης στο σπίτι. Έπειτα, δόθηκε χρόνος ώστε να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με όλους τους διδάσκοντες και να λυθούν τυχόν απορίες.