Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Σχολικοί εορτασμοί 28ης Οκτωβρίου

1024 768 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Ενόψει της εθνικής μας εορτής για την 28η Οκτωβρίου, όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες του Σχολείου συμμετείχαν σε επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Αμφιθέατρα των δύο κτιρίων.
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου αφού έμαθαν τις έννοιες της «ειρήνης» και του «πολέμου», καθώς και τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο ιστορικό «ΟΧΙ», στόλισαν τις τάξεις τους με όμορφες ζωγραφιές. Στη συνέχεια, απήγγειλαν ποιήματα ενώπιον των προνηπίων και όλοι μαζί πραγματοποίησαν την καθιερωμένη παρέλαση στην μικρή αυλή του Δημοτικού. Έπειτα τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και άλλα επετειακά άσματα.
Όσον αφορά τις μικρές τάξεις του Δημοτικού, το τμήμα Β2 παρουσίασε στα νήπια και στα πρωτάκια μας το θεατρικό έργο «Παππού, γιαγιά τί έγινε το ’40», όπου μικρά παιδιά απευθύνονταν στους μεγαλύτερους προκειμένου να μάθουν πληροφορίες για το χρονικό του πολέμου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ3 παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και στη Δ’ Δημοτικού την ιστορία του μικρού εφημεριδοπώλη. Μέσα από αυτήν, τα παιδιά έμαθαν τί σημαίνουν οι έννοιες της «Κατοχής» και της «Αντίστασης» του 1940, προωθώντας παράλληλα το μήνυμα πως δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους θυσιάστηκαν για την δική μας Ελευθερία.
Οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού παρακολούθησαν τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που είχε ετοιμάσει γι’ αυτούς το Ε3. Μέσα από την θεατρική αναπαράσταση που παρουσίασαν τα παιδιά, έγινε ιστορική αναδρομή και ξεχωριστή μνεία στα κυριότερα γεγονότα που οδήγησαν στον πόλεμο, αποδίδοντας το πνεύμα αναταραχής των ημερών. Συγχρόνως, η Χορωδία της Δ’ Δημοτικού ερμήνευσε τα τραγούδια «Έφεδρος» και «Σαν και σήμερα», αφιερωμένα στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.
Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μας παρουσίασαν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα εφήβων και νέων που συνέβαλαν με τις πράξεις τους στην ηρωική Αντίσταση του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της τριπλής Κατοχής (1941-1944) και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.
Ευχαριστούμε θερμά για την επιμέλεια των κειμένων και την προετοιμασία των παιδιών:
-την δασκάλα της Β’ Δημοτικού, κα Ηλιάννα Μποκή
-τον δάσκαλο της Γ’ Δημοτικού, κο Κωνσταντίνο Ούτσικα
-τον δάσκαλο της Ε’ Δημοτικού, κο Απόστολο Καφά
-την δασκάλα Μουσικής, κα Αθηνά Γρατσούνα και τον δάσκαλο Μουσικής, κο Σάββα Ρακιντζάκη
-την καθηγήτρια Θεολογίας, κα Βίκυ Ζέκιου και την καθηγήτρια Γαλλικών, κα Κατερίνα Παγώνη.