Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μικροί οδηγοί εν δράσει…

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν για τα παιδιά του Προνηπίου, του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης και της Δευτέρας Δημοτικού, πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία λειτουργούν Σάββατο ή Κυριακή.

 

Για τον Νοέμβριο της σχολικής χρονιάς 2019 – 20 σας προτείνουμε:

Σάββατο 2/11: «Μικροί οδηγοί εν δράσει…»

 

Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν τα παιδιά στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Jumi Car στη Νέα Μάκρη. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πολυπλοκότερα του είδους του με κυκλοφοριακό κόμβο 4 διασταυρώσεων και 29 φωτεινών σηματοδοτών, που συντηρούνται και υποστηρίζονται αποκλειστικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το α΄ μέρος του διαδραστικού προγράμματος είναι θεωρητικό και γίνεται ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας πεζών και οδηγών, με χρήση video, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό και τον απαραίτητο οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Στη συνέχεια, αφού πάρουμε δυνάμεις με σνακ (σάντουιτς – χυμό – μπισκότα) που έχει ετοιμαστεί απ’ τις δασκάλες μας, ακολουθεί το β΄ μέρος, όπου τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και οδηγούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε διαδρομές με σηματοδότηση και διαγραμμίσεις, αντιλαμβάνοντας έτσι βιωματικά τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Το γ΄ μέρος είναι αφιερωμένο σε αθλοπαιδιές στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ καθώς και την παιδική χαρά και τον παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια που υπάρχουν στον χώρο, πάντα με την καθοδήγηση και επιτήρηση των συνεργατών της Jumi Car.

Ελάτε λοιπόν μέσα από το παιχνίδι να ζήσουμε τη χαρά της οδήγησης.

 

Υπεύθυνες προγράμματος: Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Άσπα Ντίνου

Ώρα προσέλευσης στο Σχολείο: 09:15

Ώρα αναχώρησης: 09:40

Διάρκεια προγράμματος: 10:30 – 13:30

Επιστροφή στο Σχολείο: 14:15

Τηλ. επικοινωνίας: 6946 400198

Τιμή: 25 Ευρώ

 

Σε όλα τα προγράμματα οι γονείς φέρνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από το κτίριο του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω δήλωση και στείλτε την μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε, απευθύνεστε στη Γραμματεία, τηλ. 210-9816523 (εσωτ. 201, 230) καθημερινά 8:00 – 16:00.

Αίτηση Συμμετοχής